изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:40 EEST
КУЛИНАРНА АКАДЕМИЯ HRC ПОСРЕЩА НОВИ КОЛЕГИ ОТ САЩ    
НовиниШеф Андреас Флекенщайн и шеф Инна Бадалова, които повече от месец изчакваха своите визи за България, вече се присъединиха към екипа на Кулинарна академия HRC, съобщиха от Висше училище Международен колеж. И двамата без колебание са сменили позициите си на заместник директор Кулинарни изкуства в Института по изкуствата във Вашингтон и шеф-сладкар в кухнята на изключително популярния ресторант на хотел "W", разположен непосредствено срещу Белия дом, за да преподават в единствената кулинарна академия на Балканския полуостров.


Забележителната автобиография на Андреас Флекенщайн включва образование от Кулинарния институт на Америка,  бакалавърска степен от Корнел - най-престижният в Америка университет в областта на туризма, и магистърска степен от Argosy University във Вашингтон. Професионалният му път включва преподавателски и ръководни позиции, съчетани с широк практически опит като финансов анализатор, консултант в хранителната индустрия и експерт по въвеждане на информационни технологии в ресторантьорството в САЩ.
В Кулинарна академия HRC шеф Андреас заема позицията на директор, но освен административните си функции, той ще съчетава позицията си и с преподавателска дейност, за да предава своя опит на възпитаниците на уникалното за България училище.
Спътник в професията и живота на шеф Андреас, шеф Инна Бадалова също с нетърпение очаква своите часове със студентите в България. Родом от Азербейджан, Инна е дипломиран педагог и носител на степен в областта на сладкарството от Notter School of Pastry Arts - едно от най-добрите училища в областта на сладкарството в САЩ. Професионалният опит в областта на сладкарството на шеф Инна включва петзвездните хотели Мариот Балтиморе Уотърфронт и Хайат Редженси Вашингтон. Преди да се присъедини към екипа от преподаватели в Кулинарна академия HRC шеф Инна е отговаряла за сладкарството в един от най-известните ресторанти на Жан-Жорж Фонгерихтен, шеф-готвач, носител на звезда Мишлен - най-високото признание в професията Кулинарни изкуства. Ресторантът, разположен в Хотел "W" непосредствено срещу Белия дом във Вашингтон.
"От много време проявяваме интерес към Кулинарна академия HRC, тъкмо поради факта, че е единственото по рода си училище в тази част на Европа. Когато възможността да работим тук се появи, не ни трябваше дълго време да мислим. Всъщност, имахме само два месеца да приключим служебните си ангажименти, да продадем къщата си във Вашингтон, заедно с трите си автомобила, да продадем и дарим цялото си имущество, така че да ни останат само шест куфара, с които пристигнахме в България" споделя шеф Андреас. "А два от куфарите всъщност са пълни с литература в областта на кулинарните изкуства" смее се шеф Инна.
 


Сходни връзки

КУЛИНАРНА АКАДЕМИЯ HRC ПОСРЕЩА НОВИ КОЛЕГИ ОТ САЩ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди