изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:29 EEST
Стартира АБВ, Първанов няма да прави партия    
Политика

Президентът Георги Първанов пристигна на форума „България - на другия ден” в НДК, където се очаква да бъде учреден новият му проект "Алтернатива за българско Възраждане" (АБВ). Зала 3 в НДК е почти пълна. Там са депутатите от БСП Мая Манолова и Кирил Добрев и Стефан Данаилов, евродепутатът Ивайло Калфин, ген. Михо Михов, Весела Лечева, спортистът Йордан Йовчев и много други, предаде "Фокус".



Преди да започне официалната част, държавният глава се ръкува и разговаря с хората в залата.

Форумът бе открит от кмета на Благоевград и бивш вицепремиер Костадин Паскалев, който бе един от първите, потвърдили, че влизат в АБВ.
„Няма да учредяваме партия, нито днес нито утре. Това трябва да е ясно от самото начало, за да избегнем всякакви спекулации. Днес тук е и президентът Първанов, със сигурност ще се включи в дискусията, и преди няколко дни самият той каза, че идва време дебатът да се пренесе на друго поле. Ключовата дума на днешния ден е алтернатива. Вчера се навършиха не малко години от промяна на 10 ноември и ние имаме амбицията да проведем един дебат, който да се освободи от идеологизация и партизиране”, заяви Паскалев.

По думите му в дебата ще се включат хора, компетентни в различни сфери, в които работят и които имат опита да предложат идеи за решаване на проблемите в България.
„Смятам, че е особено важно да кажем, че днес, когато има доста проблеми в обществото, когато се засилва желанието за силната ръка и едноличното поемане на отговорност, ние да направим точно обратното – да създадем предпоставки и условия за воденето на един дебат за развитието на държавата”, каза още Паскалев.
Той посочи, че бюджетът на държавата, който се обсъжда в момента за 2011 г., е много важен. И разкритикува политиката на правителството на ГЕРБ по отношение на общините, науката и образованието.

Междувременно художникът Светлин Русев опроверга информацията, че ще учатва в проекта на Първанов. В писмо "до всички медии, които обичат импровизациите и спекулациите, вместо истината", той заявява, че нито е канен, нито се е съгласявал да участва в инициативата АБВ, съобщи БТА. Той уточнява, че той не е давал съгласието си за участие и в други политически и граждански формации.

Вчера Антон Кутев от БСП заяви, че ще коментират проекта на Първанов, когато той бъде официално учреден. Засега обаче не можело да се говори за изключване на хора от партията, които биха преминали към него. http://dnes.dir.bg

 

 


Сходни връзки

Стартира АБВ, Първанов няма да прави партия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди