изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 01:23 EEST
Първанов: АБВ е шанс на партиите за ново начало    
Политика

Има криза на управлението. Ние говорим единствено за кризата в икономически план, но се вижда, че се работи на парче, ден за ден, без визия и за това трябва да има граждански структури като АБВ, които да поставят под светлината на прожекторите професионалистите, които имат управленската визия и имат авторитета и в които си струва да се инвестира. Това заяви президентът Георги Първанов по време на дебата "България - на другия ден", предаде репортер на БГНЕС.



Там се обсъжда създаването на гражданското движение Алтернатива за българско възраждане (АБВ). Според държавния глава именно създаването на една такава гражданска организация, когато някога се сформира нов управленски екип, хората ще бъдат достатъчно познати и на гражданите,а не да бъдат избирани по кръстовищата или незнайни кътчета. "Партиите на прехода се самоопределиха най-напред по отношение на миналото, но тази фетишизация на миналото отдавна е пречка на нашето развитие и за това ние се обединяваме около идеята, че едно възраждане на българката нация минава през отказа да водим изтощителните битки по миналото, които както показа преходът не водят до нищо", каза държавният глава.

"Събрали сме се не само със съзнанието за един истински компромис между лявото и дясното, а и защото смятам, че е необходима нова политическа култура и в името на разбирането, че е необходим нов модел на управление, в който решенията се взимат от колкото може по-широк кръг партии, формации, граждански структури", сподели той. Винаги съм се стремял да обединявам, а не да разделям. Като държавен глава винаги съм работил за единението на всички български граждани. Никой не би представил АБВ като изправено върху отломки от партии или от неправителствени организации. АБВ трябва да се развие като една лаборатория на нови алтернативни идеи и инициативи. Събрали сме се съмишленици от гледна точка на търсенето и дефинирането на националните цели и интереси и намирането на ефективния начин за реализацията им. Трябва да дадем отговор на въпроса възможно ли е трайно партнъорство между бивши противници, сподели Първанов.

Според него трябва да се отговори и на въпроса дали е възможно да се прави политика без барикади. Първанов е на мнение, че абсолютизацията на лявото и дясното не е работеща. Няма ляв или десен изход от кризата. Нямаме нужда от нов ляв или десен проект, имаме нужда от граждански проект, който да събере най-силното, каза държавният глава. "Целта не е да се размият партийните образи. Това е непартиен, но не антипартиен проект. Участниците в АБВ не представляват партиите си, те са тук като експерти. АБВ е нов шанс на партиите за ново начало. Аз не намирам за основателно противопоставянето на партии и личности", изтъкна той. Очаквайте подробности./ http://news.bgnes.com

Стартира АБВ, Първанов няма да прави партия

 


Сходни връзки

Първанов: АБВ е шанс на партиите за ново начало | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди