изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:17 EEST
РИОСВ: МИРИЗМАТА НАД ДОБРИЧ НАЙ-ВЕРОЯТНО Е ОТ ДЕПОТО В БОГДАН    
НовиниПричина за миризмата над Добрич в последните няколко дни най-вероятно е от депото край село Богдан, съобщи за НДТ пресаташето на РИОСВ-Варна, Екатерина Иванова.

 Експерти обходихме навсякъде и елиминирахме всякаква друга възможност, посочи тя. И уточни, че няма технология, която по категоричен начин да покаже кой точно е източникът на миризмата. Експертът каза, че при проверките на РИОСВ са констатирани пропуски в запръставането на депото. Иванова обясни, че след края на работния ден всяка вечер операторът е задължен да засипва с пръст цялата територия на депото. Това било посочено като условие в комплексното му разрешително. Проверяващите констатирали, че е запръстена малка част от територията, а също и че това не е правено в продължение на доста дни - поне 20. Заради топлото време процесите на гниене били по-силни, а силният вятър е донесъл миризмата над Добрич. Предстои да бъде взето решение какви мерки да бъдат предприети, допълни Екатерина Иванова.
НДТ потърси за коментар и община град Добрич, която е собственик на депото за твърди битови отпадъци в с. Богдан. Оттам заявиха: „Източникът на замърсяване на въздуха над града е извън територията на община град Добрич. Това явление се наблюдава, макар и рядко, поради рязка смяна на атмосферното налягане, съчетано със силни ветрове, които повдигат въздушните пластове, замърсени с маси от животински произход.”
 


Сходни връзки

РИОСВ: МИРИЗМАТА НАД ДОБРИЧ НАЙ-ВЕРОЯТНО Е ОТ ДЕПОТО В БОГДАН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди