изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:03 EET
Миро разкри далавери с "Евровизия", трябвало е да спечелим преди години    
Култура

България е трябвало да спечели международния конкурс "Евровизия" през 2007 година, но липсата на подходяща зала, в която да се проведе след това грандиозното състезание е провалила намеренията на организаторите. Сензационното разкритие направи в предаването "Горещо" певецът Миро, който през май ни представи в конкурса.



Преди три години Елица и Стунджи се класираха на пето място в "Евровизия" с песента "Вода", като това е най-доброто ни постижение досега. По думите на Миро в първата година от членството ни в Евросъюза ние сме били гласени за победители. Идеята не се е реализирала, тъй като е станало ясно, че ако спечелим, няма къде да проведем "Евровизия", каквато е практиката на състезанието - страната-победител да е домакин на следващото издание на конкурса. Миро разкри, че тогава е имало телефонно обаждане с въпрос дали разполагаме с подходяща зала и тъй като отговорът е бил "не", Елица и Стунджи са останали на пето място в крайното класиране. Победителят през 2007 година беше Мария Шерифович от Сърбия.

Пред Венета Райкова Миро си позволи да каже още, че за участието си в "Евровизия" в Хелзинки Елица и Стунджи са имали подкрепата лично на президента Георги Първанов. Преди да замине за Осло тази година певецът е попитал държавния глава дали и той може да разчита на помощта му, но Първанов казал, че по-скоро няма как това да се случи. След като Миро не успя да класира България на финала на конкурса с песента "Ангел си ти" изпълнителят обаче получил телефонно обаждане от президента, в което той му признал, че е много огорчен. "Казвам всичко това с ясното съзнание, че политик повече няма да ми каже нищо", обясни Миро в "Горещо".

В предаването на Нова телевизия той си припомни и времето, когато заедно с Галя, под името "Каризма", участваха на българския финал на "Евровизия" през 2007 година. Певецът за първи път призна, че тогава са се съгласили да участват, защото им е било намекнато, че ще спечелят, което не се случи. "Още тогава се знаеше, че България ще влезе в първата десетка на международния конкурс. Дори се говореше за конкретни места", призна Миро.

Той разказа и още нещо озадачаващо, свързано с гласуването на международния конкурс "Евровизия". Според официалните данни на организаторите му за българския вот тази година страната ни е дала най-много точки на певицата от Азербайджан Сафура. Въпросните точки се изчисляват на базата на 50% от зрителския вот и 50% от вота на жури от наши музиканти. Според вътрешната информация на Миро обаче нито един от музикантите в журито не е дал максималния брой точки за Азербайджан. "Как тогава Азербайджан получи 12 точки от нас?", попита Миро, който продължава твърдо да вярва, че "Евровизия" е изцяло политически конкурс. http://dariknews.bg

 


Сходни връзки

Миро разкри далавери с "Евровизия", трябвало е да спечелим преди години | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Миро разкри далавери с "Евровизия", трябвало е да спечелим преди години
Автор: Anonymous да 2010-11-14 @ 11:39 EET

Eлица и Стунджи какво имаше да ги гласят?! Те просто бяха най-доброто изпълнение и композиция тогава. На фона на другите тогава бяха не само много оригинални, но и безкрайно качествени като изпълнение. Жалко, че големият музикален бизнес има Шакира, че да популяризира кючека по света. Иначе тия нашите щяха да са световни звезди вече. 

А на Миро песента не беше никак зле и трябваше да прескочи поне един кръг. Ама "Евровизията" е повече реклама вече, все едно да се рекламира някоя средноголяма  местна фирма по "БТв" в прайм тайма. Ние някак си сме се научили все да си го мерим с големите. То лошо няма, но трябва да се работи много и да си готов да те "бият" много здраво.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.28 секунди