изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:02 EEST
Галъп: Правителството и Борисов губят доверие    
Общество

Намалява общественото доверие към Бойко Борисов, Цветан Цветанов и правителството през ноември спрямо октомври, сочат данни на ББСС Галъп Интернешънъл. Проучването показва, че политикът с най-голямо доверие е Кристалина Георгиева, защото хората смятат, че тя прави нещо хубаво и се намира далеч от националните политически търкания. Проучването е правено преди да бъде обявен проектът АБВ.



С 14 процента е намаляло доверието на българите към министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов през ноември спрямо октомври. Миналия месец 55 процента са вярвали в него, а сега - 41. Числата за Бойко Борисов са съответно 47 процента през ноември и 52 процента за миналия месец, а доверието в еврокомисаря Кристалина Георгиева се е увеличило от 49 на 56 процента. Четвърти по доверие е президентът Георги Първанов, а след него - съветникът на Жозе Барозу - Меглена Кунева.

Данните на Галъп сочат, че с най-високо доверие се ползва полицията - 40 процента, армията - 39 процента, местната власт - 38 процента, следвана от президента и банковата система. Правителството е на шесто място, като за една година е загубило доверието на почти десет процента от българите. Причините вероятно са скандалите около ГЕРБ, каза Първан Симеонов от ББСС Галъп: „Така в крайна сметка се оказва, че след изминалия месец и присъщите за него скандали, свързани с водещи политически фигури в партия ГЕРБ, в известна степен управляващите получават реакция на обществено мнение, която довежда до низходяща динамика в доверието спрямо основните компоненти на публичния образ на ПП ГЕРБ".

Данните обаче показват, че въпреки всичко ГЕРБ остава най-силната партия. Ако изборите бяха днес, 31 процента от българите биха гласували за партията на Борисов, почти 18 - за БСП, седем - за ДПС, 3.5 за Синята коалиция, Атака събира едва 2.4, а РЗС - 0.3 процента.

Според проучването се увеличава броят на хората, които смятат, че България върви към по-лошо - 57 на сто от запитаните, срещу едва 25 процента, които мислят, че страната върви към по-добро.

http://dariknews.bg

 


Сходни връзки

Галъп: Правителството и Борисов губят доверие | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Галъп: Правителството и Борисов губят доверие
Автор: Anonymous да 2010-11-15 @ 12:04 EET

От посочените цифри веднага може да се направи следния анализ -  

1. В лицето на Кристалина една група от хора търси своя нов водач. И отново се залага на някакъв недобре изучен отвсякъде образ. Щото едно е да философстваш, друго е да хванеш и да прилагаш държавните интереси. Уважавам г-жа Георгиева, но не разбирам защо сомалийците не я искат за водач... :-)

2. Ако ГЕРБ на изборите имаше приблизително 55 % подкрепа, а сега 31%... Тогава веднага се вижда относителния дял на  "сивата икономика" и свързаните с нея. 31 части реална и 24 части "сива" икономика. Може би трябва да направим корекции по посока нарастване дела на "сивата" икономика, поради факта, че има много негласуващи. Но и това съотношение (24:55) е тревожно голямо.

3. Нормално е полицията да е с висок рейтинг от съда. Съдът никога не може да има висок рейтинг, поради факта, че там има две страни - едната доволна, а другата недоволна. Проблемът е, че нашего гражданина слабо познава законите и си мисли, винаги че някой го цака когато излезе, че не е в правото си. Иначе да, има корупционна практика, но аз съм сигурен че изведнъж да сменим всички съдии с нови квалифицирани юристи, ситуацията ще е пак същата. Проблемът на съда са многото дела по безмислени спорове (правно ясни и на студентите 3-ти курс) и нежеланието на изпълнителната власт да се разправи с бандитизма. Сигурен съм, че във всеки окръжен град (без София)няма повече от 30 активни бандита, които ако ги посети "алфата" нощно време инкогнито, целият контингент ще се изнесе по селата и горите. Ама защо трябва да се стига до варианти ЧК'1922?!


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди