изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 17:51 EEST
СЕДЕМ ГОДИНИ ДОБРИЧЛИЯ КРАДЕ ВОДА    
ИкономикаЗаради незаконно присъединяване към водопроводната мрежа, прекъснатият през 2003 г. длъжник може да получи присъда до 3 години затвор и до 10 хил. лв. глоба. Служители на ВиК са установили, че Николай Стефанов Радинов, който живее на ул. "Ивайло" 19 а в Добрич, краде вода. Това съобщи юристконсултът на дружеството Мариян Няголов. Добричлията бил прекъснат поради неплащане и натрупан дълг около 2 хил. лв. с протокол още през 2003 г., разказа Няголов.

 Група на водното дружество, обикаляща абонатите за събиране на вземанията на фирмата обаче установила, че в дома на Радинов тече вода, а според документите им - в този дом вода не трябвало да има. "Това станало причина да бъде повикан багер, с който се установи, че има направено незаконно водопроводно отклонение към имота и така той е водоснабден" - каза Няголов. Фирмата е сезирала полицията и районната прокуратура, като по случая е образувано наказателно производство. По думите на Няголов, за такива нарушения законът предвижда до 10 хил. лв. глоба и затвор до три години. "Това - какво ще е наказанието на нарушетеля, ще решава съдът. Ние, по силата на Наредба 4 на МРРБ от 2004 г., ще начислим 1020 кубика вода служебно за 1 година назад. Длъжникът трябва за нея да ни плати на фирмата около 2300 лв." - каза още Няголов.
Това не е  изолиран случай. Няголов припомни, че неотдавна незаконно водопроводно отклонение бе открито в Балчик, като нарушителят е платил 2355 лв. за вода и съдът ще му определи административно наказание. Незаконни отклонения от водопроводите са открити още в село Черна, в Тервел и още едно в Добрич. Юристът добави, че в момента фирмата провежда масирани проверки и специални групи обикалят, за да събират вземанията на дружеството. За битови абонати изискуми стават суми над 200 лв., допълни Няголов.
 


Сходни връзки

СЕДЕМ ГОДИНИ ДОБРИЧЛИЯ КРАДЕ ВОДА | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
СЕДЕМ ГОДИНИ ДОБРИЧЛИЯ КРАДЕ ВОДА
Автор: Anonymous да 2010-11-16 @ 08:20 EET
А какво ще направи ВИК с другите длъжници, чийто сметки и адреси виждаме и на страниците на вестника? Какво означава да имаш дълг по 2000-3000 лв, че и повече? Тези неизрядни абонати богопомазани ли са, късметлии ли са или ВИК е безсилно да се справи с порочната практика? Ако е така да го заяви, че и другите абонати да спрат да плащат, защото излезе че те са баламите.
СЕДЕМ ГОДИНИ ДОБРИЧЛИЯ КРАДЕ ВОДА
Автор: Anonymous да 2010-11-17 @ 16:31 EET
Това означава, че ги взимат от нас - изрядните платци. И затова ни държат нон стоп без вода - да плащаме за продухване на тръбите. 

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди