изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:32 EEST
21 НОЕМВРИ - ДЕН ЗА ПОЧИТ КЪМ ЖЕРТВИТЕ НА КАТАСТРОФИ    
ОбществоВсяка трета неделя от ноември месец се отбелязва като ден за почит към жертвите на катастрофи. Това бе прието с резолюция на Генералната асамблея на ООН от 26 октомври 2005 г., припомнят от пресцентъра на областна администрация.

Оттам допълват, че областният управител на Добрич Желязко Желязков се присъединява към общоприетата инициатива и се обръща с апел към жителите на областта: "На този ден да си спомним за тези, които не са между нас, за хората, загинали без време по пътищата, вследствие на пътни инциденти, да почетем тяхната памет и изкажем съчувствие към семействата им! Нека заедно всички институции и участници в движението, с повече воля и упоритост, обединим усилията си и от възпоменание към жертвите, пристъпим към конкретни действия за постигане на нова култура в движението и направим нашите пътища по-безопасни за всички!", заявяват от пресцентъра на администрацията.
Всеки месец десетки българи - мъже, жени и деца намират края на своя жизнен път или биват осакатявани поради чужди или свои грешки на пътя. И докато нещастията, причинени от катастрофи се отчитат като статистика, семейства остават завинаги без своите близки, с ограбени съдби и болка до края на живота им. Загиват и биват осакатявани предимно хора с жизнени възможности. Хората, семействата и обществото, понасят огромни загуби. В рамките на ЕС загубите от катастрофи през 2010 г. възлизат на над 130 млрд. евро, сочи статистика на МВР.
Губернаторът апелира още по-съсредоточено да се вгледаме в нашето поведение като пешеходци, водачи и пътници, като родители, като братя и сестри, като организатори и администратори, тъй като безопасността на движението е преди всичко споделена отговорност. Повечето от инцидентите по пътищата са предсказуеми и могат да бъдат предотвратени, добавят от администрацията. Необходими са ни повече толерантност, уважение, предвидливост, солидарност за ограничаване на грешките, които водят до тези безсмислени нещастия. Все по-ясно трябва да осъзнаем, че нарушенията на правилата за движение по пътищата са заплаха за нашето здраве, за бъдещето на децата ни!
 


Сходни връзки

21 НОЕМВРИ - ДЕН ЗА ПОЧИТ КЪМ ЖЕРТВИТЕ НА КАТАСТРОФИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди