изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:24 EEST
СЪЗДАВАТ ИКОНОМИЧЕСКИ КОНСОРЦИУМ МЕЖДУ ДОБРИЧ И КОНСТАНЦА    
НовиниТърговско-промишлената палата в Добрич организира промоционално събитие по проект: „Търговските палати на България и Румъния за трансгранично сътрудничество”.

Той е финансиран по програма за трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013. Проявата ще се състои в петък - 19 ноември, в хотел „България”.
Търговско-промишлената палата в Добрич спечели и подписа първия си проект по структурните фондове на ЕС по програма „Трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013”. Проектът е бил депозиран в края на септември 2008 г., одобрен е през февруари 2009 г., а окончателният договор за изпълнение е подписан на 20 май тази година.
От общо 18 одобрени проекта по първата обява по тази програма, това е четвъртият подписан договор с управляващия орган - Министерството на регионалното развитие и туризма в Румъния.
Целите на проекта са развитие на зона за коопериране, трансфер на ноу-хау, повишаване заетостта на млади хора и жени, създаване на консорциум. В рамките на проекта предстои да започнат да функционират два центъра за икономическо коопериране - по един в Добрич и в Констанца. Ще се организира съвместно участие в панаири за фирми от двата региона, ще се осигури информиране и консултиране за малки и средни предприятия, ще се споделят и обменят опит и добри практики, ще се организира професионално тренинг обучение, ще се създаде консорциум между малки и средни предприятия.
Като резултати от реализацията на проекта се очаква да се създаде благоприятна среда за интегрирано, алтернативно, иновативно икономическо развитие на заинтересованите области, да се създадат два еднакви центъра за икономическо коопериране, да се създаде смесен международен консорциум в сектор „икономика”.
 


Сходни връзки

СЪЗДАВАТ ИКОНОМИЧЕСКИ КОНСОРЦИУМ МЕЖДУ ДОБРИЧ И КОНСТАНЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди