изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:08 EEST
Руснаци направиха успешна ”космическа разходка”    
По света

Успешно приключи "космическата разходка" на двама руски космонавти от екипажа на Международната космическа станция. Фьодор Юрчихин и Олег Скрипочка затвориха люковете на станцията в 23,23 часа  снощи след 6,5 часа в открития космос, съобщи говорителят на центъра за управление на полетите край Москва Валерий Линдин, цитиран от ИТАР-ТАСС, предаде БТА.



За това време те устроиха на служебния модел "Звезда" универсално работно място, където в бъдеще ще се инсталира научната апаратура за руските и европейските експерименти.
Руснаците изпълниха и експеримента "Тест" за химически, токсикологичен и микробиологичен анализ на пробите, взети от външната повърхност на станцията.

Двамата не успяха да изпълнят само една планирана операция - да монтират телекамера на модула "Рассвет". 

Останалите членове на екипажа - руснакът Александър Калери и американците Шанън Уокър, Дъглас Уилок и Скот Кели, се бяха разделили на две групи и преминаха в модулите "Поиск" и "Рассвет", за да могат в случай на извънредна ситуация да имат достъп до "спасителните лодки" - корабите "Союз" ТМА-М и "Союз" ТМА-19. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Руснаци направиха успешна ”космическа разходка” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди