изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:46 EEST
ВОЕННИЯТ МИНИСТЪР ПОДКРЕПИ ВДИГАНЕТО НА ПАМЕТНИК НА ГЕН. КОЛЕВ    
НовиниМинистърът на отбраната съгласува проекта за паметник на ген. Иван Колев в Добрич. Това съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

Оттам добавят, че в писмо до областния управител, военният министър Аню Ангелов пожелава успех на инициативата и кураж на изпълнителите за реализиране на това патриотично дело - "Министерството на отбраната подкрепя инициативата за изграждане на мемориал на добруджанските герои - се казва в писмото, получено в областна администрация.-  Тази идея е с десетилетна давност и всеки добруджанец би се гордял с изграждането на паметник в чест на един от най- бележитите пълководци и военни герои на България - генерал-лейтенант Иван Колев и героите освободили земята на древните българи преди 94 години. В тази връзка и съгласно дадените ми правомощия по чл. 13 ал. 3 от Закона за военните паметници, съгласувам предложения от Вас проект за паметник. Желая успех на инициативата и кураж на изпълнителите за реализиране на това високо патриотично дело."
От администрацията добавят, че писмото на военното ведомство е в отговор на изпратено  становище от губернатора Желязко Желязков и решение на Областната комисия "Военни паметници" за изграждане на паметник на генерал Иван Колев и загиналите за свободата на Добруджа през 1916 г.
 


Сходни връзки

ВОЕННИЯТ МИНИСТЪР ПОДКРЕПИ ВДИГАНЕТО НА ПАМЕТНИК НА ГЕН. КОЛЕВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди