изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 08:12 EEST
Светла Иванова: Не съм готова на всичко, за да постигна целите си!    
Интервюта

 Светла Иванова отново триумфира на творческата сцена... този път с нова книга



През 2002 г. на българската поп сцена дебютира изпълнителката Светла Иванова. За 6 години тя успява да покори чартове с парчетата си "Всичко е любов","Обичам те дотук", "Mr DJ" и "C'est La Vie", което пробива в MTV и VIVA PLUS. Светла изчезва от медийното пространство, защото се отдава на първородната си рожба - до настоящия момент, в който излиза пред публиката с таланта на писателка. Преди броени дни издаде втората си книга, която самият Любен Дилов - син определя като шедьовър в измисления от него жанр "диклит".

Lifestyle.bg потърси младата авторка, за да разкаже сама за своите творчески рожби и за времето, в което стоеше "в сянка" от прожекторите и фотообективите.

Последните две години някъде се позагуби из медийното пространство. На какво се дължи това?

Реших да се отдам на най-важното нещо в живота ми - да бъда майка. Наслаждавах се на всичко свързано с отглеждането на сина ми Виктор. Не можех да си позволя да изпусна най-хубавите моменти на този период и други да ми ги разказват. Малките постижения на сина ми са по-важни от моите.

Много певици и други артистични личности съчетават майчинство и кариера, защо остави такава пауза и как планираш да се завърнеш на музикалната сцена?

За мен нямаше такава пауза. Това, че не давах публичност на проектите ми не означава, че съм ги загърбила. Нещата се случват по-бавно, защото моя приоритет е семейството ми. Между смяната на памперси избирах музиката и текстовете към новите ми песни, направих студийни записи за цял нов албум, който довършвам и пишех по няколко часа на ден. Това че нещата се случват по-бавно не е в техен ущърб, защото изпипвам всеки детайл. Не правя компромиси. Обмислям ги. Усещам ги. Наслаждавам им се.

Какви са бъдещите ти проекти и коя компания ще те продуцира?

Пиша трета книга. Избрах сингъл от новия албум. Заснехме видеоклип към него. Музикалните компании, с които работя са BS Records и Payner Music.

Сега излиза втората ти книга. Как се насочи към писането?

Това е дълга история и започва още от ученическите ми години с няколко стиха, десетки изписани тефтери, вече половин година есета с публицистичен характер в известен ежедневник и интерес от страна на издателство Сиела към нещата ми.

Главната героиня Вихра прилича ли по нещо на Светла Иванова? По какво?

По нищо. Вихра е събирателен художествен образ. Момиче готово на всичко, за да постигне целите си. Аз не мога да платя такава цена за сметка на кариера, независимо в каква област. А и не е нужно.

Обясни ни малко повече за стила "dicklit". Това значи ли, че я препоръчваш на мъжката аудитория?

Да. Това не е книга само за жени. Според литературния редактор на четивото Любен Дилов-син, DICKLIT е обратното на CHIKLIT. Литература не само за „chik" - мацки. Но аз не се занимавам с определяне на литературни жанрове. Тях има кой да ги измисля.

Ще има ли трета част от тази поредица?

В момента я пиша.

Кое те накара да напишеш такъв сюжет, някакъв конкретен повод или просто богато въображение?

Животът. Всичко, което виждам и ме възмущава, възхищава, провокира, натрапва ми се, кара ме да го чуя, да го използвам, запиша, доразвия, доизмисля.

Защо точно Любен Дилов - син те редактира за тази книга?

Защото е един от първите, които я прочете. Хареса му. А на мен ми харесва как умее и да редактира.

Как една жена успява според теб да постави света в/между краката си ?

Конкретно героинята ми - като ползва и други опорни точки, освен краката си. Това е само един от начините. Може би най-лесният, но дали е доволна от резултата или не, до какво я е довело това нейно решение -  четете в книгата.

Имаш участие и във филм. Мислила ли си отново да се снимаш в роля?

Актьорството никога не ми е било цел, въпреки че клиповете, които снимам са като един малък филм, в който играеш главната роля в повечето случай. Скоро ме поканиха да играя и в нов игрален филм, но за това - когато му дойде времето.

Сега какво предстои в творчески план? В кое поприще ще се изявяваш - музиката, писането, киното или...?

Не спирам да пиша. Не знам кога ще завърша третата книга. Никога не знам, когато пиша докъде съм. Може да я завърша след месец, може след година. Скоро ще пусна нова песен с видеоклип към нея. Песните без видео за съжаление нямат никакъв шанс да стигнат до хората. А песента е много красива. Чувствах се добре, докато я записвам и искам да споделя това усещане с хората.

Как минава един ден на Светла Иванова?

Бързо.

С какво запълваш свободното си време?

С четене на книги, с подбрани филми, с приятни вечери, концерти, театър (но не куклен - той е към задължителните:), пътуване, разходки в парка, интернет информация, йога.

Продължаваш да се занимаваш с йога? Мислила ли си да напишеш нещо на тази тематика или остава развлекателния чиклит и диклит?

Преди години имах такова предложение, но отказах. Има кой да пише за йога. Чиклит не гледам и не чета. Не, че няма хубави творби в тая област, обаче мен не ме увличат. Имам други любими автори, от които трябва да намеря време да прочета всичко.

Как би определила себе си с 3 думи?

Не знам. Нека другите определят за какво ставам и за какво не. Аз само държа да бъда добра майка и съпруга. Това ще ми бъде достатъчно.

За личния ти живот почти не се говори. Не споменаваш името на бащата на детето си. Защо е тази тайнственост?

Няма тайнственост. Споменавала съм го. Споменавам го всеки ден и така вече едно десетилетие. Но дори и да го изкрещя на кой какво ще донесе това. На мен всичко останало ми е на показ. А и за личен живот се говори, когато има какво да кажеш. Аз нито се омъжвам, нито се развеждам, нито пък искам да занимавам някой с толкова лични неща.

Планираш ли да дариш малкия Виктор с братче или сестриче?

Децата не се правят по предварителен план. Не се правят и случайно. Но пък са най-хубавото нещо...

Как се виждаш след 10 години?

С изкривен гръбначен стълб от стоенето пред компютъра. С още по-голямо семейство. И хубави спомени.

Има ли нещо в живота ти, което би искала да промениш?

В момента не. Има неща, които не бих искала да са се случили, но те са от неизбежните.

Каква музика харесваш и кои писатели те вдъхновяват?

Слушам разнообразна по стил музика. Сменам дисковете, както съм и с книгите. Уилям Уортън, Достоевски, Чарлз Буковски, Ивайло Петров, Димитър Шумналиев, Луи-Фердинан Селин, Марсел Пруст... много писатели ме вдъхновяват, а и има още много да прочета.

Какво би пожелала на нашите читатели?

Да създават хубави спомени.

http://lifestyle.ibox.bg

 


Сходни връзки

Светла Иванова: Не съм готова на всичко, за да постигна целите си! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди