изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 22:10 EEST
Без необлагаем минимум за най-ниските доходи    
Парламент

Парламентът окончателно отхвърли идеята за въвеждане на необлагаем минимум на най-ниските доходи, като прие на второ четене промените в Закона за облагане на доходите на физическите лица. Предложението за въвеждане на минимален необлагаем минимум бе на левицата, но от ГЕРБ отговориха, че това е частична отмяна на плоския данък и не може да бъде позволена, предаде Дарик радио.



Отхвърлено бе и предложението на Коалиция за България, когато годишната данъчна основа на физическо лице е по-ниска от годишния минимален осигурителен доход за самоосигуряващите се, тя да се намали със сума, равна на минималната заплата за годината.

Михаил Миков от левицата обясни, че инфлацията удря най-нискодоходните групи. По думите му в предложението става дума за пренебрежимо малка сума от 100 милиона лева, предаде БТА.
Менда Стоянова от ГЕРБ обаче пресметна, че с над 280 милиона лева ще намалеят приходите от данък върху заплатите.

Данъкът на доходите от наеми (10% авансово)  ще се удържа от наемателя, когато той е предприятие или самоосигуряващо се лице, решиха още депутатите.
Парламентът прие и с окончателен данък от 10% да се облагат възнагражденията, когато платец са чуждестранни физически лица, установени в т. нар. офшорни зони.

Депутатите отхвърлиха предложението 20% от приходите от данъка върху доходите на физическите лица да отиват директно в общинските бюджети, съобщи Дарик радио. То бе направено между първо и второ четене на Закона за данъка върху доходите на физическите лица от Коалиция за България. Още миналата година подобно предложение бе направено и от Националното сдружение на общините, но така и не залегна в закона за тази година.

Народните представители отхвърлиха и предложението на Синята коалиция доходите от стопанска дейност на едноличните търговци да се облагат с данък от 10 на сто, както доходите на физическите лица.  http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Без необлагаем минимум за най-ниските доходи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди