изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:39 EET
ЗДРАВНИ КАМПАНИИ СРЕД УЧЕНИЦИТЕ    
НовиниСреща  на тема “Здрави деца - здрави семейства” се организира в четвъртък от 9 ч

аса в залата на Търговско-промишлената палата, съобщи вчера кметът Детелина Николова. Тя се реализира по програма СИНДИ. Очаква се на срещата да присъстват доц. Василевски – почетен директор на СИНДИ за България, както и настоящият директор на СИНДИ – доц. Д-р Петър Димитров.
По програмата от 3580 ученици обхванати в изследванията са 1056 ученици от СОУ “П. Р. Славейков”, ХГ “Св. Св. Кирил и Методий” и СОУ „Св. Климент Охридски”. На срещата ще бъдат представени резултатите от изследванията на гръбначните заболявания на учениците, които се определят като обществено значими заболявания. Към няколко групи участници ще бъде насочено вниманието, а именно – към медицински специалисти, училищни специалисти, родители, деца. Желанието на общината е да направи необходимото за ранното откриване на сколиозата. Подготвя се и наръчник за родителя във връзка с откриването и лечението на гръбначните изкривявания. Освен на гръбначните изкривявания, работата на общинската програма СИНДИ е насочена и към друг социалнозначим проблем, а именно към затлъстяването. От 22 ноември стартира национална кампания за борба със затлъстяването. И в Добрич ще се проведе кампания за запознаване на медицинските специалисти с проблема. На 26 ноември ще се организира състезание с участието на ученици от пет добрички училища. Финансирането и за двете дейности се осигурява от общинската програма СИНДИ.
 


Сходни връзки

ЗДРАВНИ КАМПАНИИ СРЕД УЧЕНИЦИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди