изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:19 EEST
ПРОМЕНИ В СИНЯ ЗОНА    
НовиниНамаляват от 120 на 80 лева месечната такса за синя зона

До 2-3 дни ще се осъществят промени в синя зона в Добрич, съобщи вчера кметът Детелина Николова. Те са произтекли след проведената през миналата седмица среща с граждани във връзка с новата система на движението и въведеното платено паркиране в града.
Предстои ул. „Княз Дондуков” да бъде организирана като еднопосочна. Подготвят се знаците в тази връзка, това е съгласувано с КАТ. Причината е, че въпросната улица е по-тясна. С организирането й като еднопосочна, ще се затвори кръгът на еднопосочното движение в района, обясни кметът. Във връзка с жалбите на търговците от кооперативния пазар, предстои разработване на прилежащия паркинг към пазара по ул. „Отец Паисий”, до три дни да бъде готов и той да се използва само от търговците, които работят на пазара. С управителите на „Общински пазари” и изпълнителния директор на ПФК „Добруджа” ще се организира среща за неговото стопанисване. Там няма да могат да паркират граждани. Паркингът ще е извън синя зона. Той ще се използва само от търговците, каза Д. Николова. Във връзка с жалбите на живеещите в бл. „Свобода” кметът каза, че ще бъде предложено на живеещите там да изградят със собствени средства бариера и да направят организация за използване на паркоместата там само от тях. Когато се благоустрои районът на т.нар. Републики, паркингът ще е организиран така, че да се използва само от живеещите там.
Във връзка с друга жалба от срещата предстои стоянката за автобусите, които пътуват от и до София, да се измести пред Стоматологията.
„Не изключвам възможността и за нови мерки за промени в организацията на синя зона”, каза кметът. И добави, че ще предложи на Общинския съвет да приеме промяна в Наредбата за местните данъци и такси, така че месечната такса за паркомясто в района на синя зона да струва не 120, а 80 лева. Така ще се даде възможност на търговците по ул. „Отец Паисий” да се организират и да ползват заедно едно или две паркоместа, които да решат помежду си как да използват. Обмисля се и необходимостта от въвеждане на еднопосочно движение по уличката между ул. „Д-р К. Стоилов” и Стоматологията.
 


Сходни връзки

ПРОМЕНИ В СИНЯ ЗОНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди