изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:00 EEST
"Е.ОН БЪЛГАРИЯ" СТАРТИРА ПРОЕКТ "ЕНЕРГИЯ ЗА ДЕЦАТА"    
Икономика"Е.ОН България" започва реализацията на програма "Е.ОН знание за енергията", част от глобалния проект на Е.ОН "Енергия за децата". Това съобщиха от пресслужбата на кампанията. От компанията добавят, че в международен план проектът е стартирал първоначално в "Е.ОН Великобритания", като вече успешно се прилага и в Германия, Унгария, Чехия, Румъния, Норвегия и други.

Основната му цел е да повиши познанията на децата за енергията и нейното използване по отговорен, разумен и безопасен начин. "Енергия за децата" включва четири модула: "Енергията у дома", "Енергията в нашия град", "Енергията в нашата страна", "Енергията на света".  Е.ОН България стартира пилотно в областите Силистра, Русе, Габрово и Велико Търново с първия модул "Енергията у дома" , предназначен за деца в трети и четвърти клас. Целта е програмата "Е.ОН знание за енергията" да обхване поетапно всички училища на територията на Североизточна България, допълват от компанията.
По време на подготовката на проекта - изготвяне на учебните материали, избор на обучители, провеждане на обучения, фирмата активно е работила с образователното министерство и образователните инспекторати в областните центрове, с цел по-пълно задоволяване на образователните нужди на децата в областта на знания за енергията. Идеята и материалите по проекта са съгласувани с експерти от дирекция "Образователна среда и образователна интеграция" на министерството. В този етап компанията разчиташе на активната подкрепа на експертите от РИО. В рамките на обученията ще бъдат обучени близо 1600 учители и възпитатели от първи до четвърти клас. На територията на областите Силистра, Русе, Велико Търново и Габрово ще бъдат обучени 1563 учители в рамките на 76 обучения. На територията на четирите области модулът "Енергията у дома" ще обхване  188 училища, които включват 12 000 ученици в трети и четвърти клас. Бюджетът на проекта до момента възлиза на 48 000 лева.
Предвижда се поетапно включване в проекта и на училища в останалите области в североизточна България, където "Е.ОН България" развива дейността си - Варна, Добрич, Шумен, Търговище и Разград.
 


Сходни връзки

"Е.ОН БЪЛГАРИЯ" СТАРТИРА ПРОЕКТ "ЕНЕРГИЯ ЗА ДЕЦАТА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди