изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:52 EEST
Ченге от ДАНС търгувало със секретна информация    
Ред и сигурност

При операция „Къртиците” в сряда вечерта в столичния квартал „Хаджи Димитър” са задържани двама души, които са подкупвали служители на МВР, с цел да им бъде предоставена класифицирана информация. Акцията е по съвместна разработка на ГДБОП, ДАНС, сектор „Вътрешна сигурност” и е под ръководството на Софийска градска прокуратура. Това съобщи пред агенция Фокус министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. 



Единият задържан е служител на дирекция „Миграция” (бивш служител на ГДБОП), който е предавал на длъжностно лице от МВР сумата от 500 щатски долара за получена информация. Задържан е и негов съучастник - действащ служител на ДАНС, уточни министърът на вътрешните работи.

Дейността на двамата служители е била наблюдавана през последните три месеца. 

Арестуваните са събирали оперативна информация и данни за дейността на организирани престъпни групи, занимаващи се с фалшиви кредитни карти, фалшиви пари, подготовка на компютърни заготовки, чрез подкупване на служители на МВР, заяви Цветанов.

В сряда вечерта в Старозагорско започна и специализираната полицейска операция „Пластиките”, насочена срещу незаконното теглене на пари от банкомати. 

Задържани са петима души. Иззети са компютърни конфигурации, скенери и лаптопи, обясни министър Цветанов пред агенция „Фокус“.

Проверени са 11 адреса, основно в Казанлък и Гурково

Групата е действала в България и зад граница. 

Организаторите са пътували в чужбина и са заснемали банкомати и банкови карти. 

След това в България са се подготвяли заготовки и са се правели фалшиви карти, с които наемани "работници" са пътували зад граница и са теглили суми, които са превеждали по банков път бързо в България. http://www.dnes.bg

 


Сходни връзки

Ченге от ДАНС търгувало със секретна информация | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди