изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:35 EEST
Андрей Баташов вече ходи. Храни се нормално    
Новини  Актьорът Андрей Баташов, който миналата седмица бе приет в столичната болница “Токуда” с опасност за живота, днес се чувстваше добре. С помощта на лекарите той ставал от леглото, правел няколко крачки около него, дори е стигнал до коридора, разказаха за “Труд” запознати. Талантливият българин от 2 дни се храни нормално, а не чрез системи.

Обнадеждени сме, ще изчакаме пациентът да се възстанови, колкото и време да отнеме това, а после следва трансплантация на черен дроб, обяснили докторите пред близки на актьора. Животоспасяващата операция ще извърши проф. Никола Владов, началник на Клиниката по чернодробна хирургия във ВМА. Специалистите ще търсят донор на част от органа сред най-близките роднини на Баташов. Всъщност това е и неговият шанс за връщане към нормален живот. Актьорът е бил приет в “Токуда” с т. нар. хепаторенален синдром. А от него трудно има измъкване, коментираха специалисти.

Именно с такава диагноза от Солун по спешност бе докаран с линейка на университетска болница “Лозенец” 19-годишният Кристиян Георгиев. На когото доц. Любомир Спасов присади черен дроб. И при първоначални прогнози от 5 % шанс за живот днес младото момче е живо и здраво. При описаната диагноза черният дроб реално спира да функционира, което се отразява на целия организъм, засягат се и факторите на кръвта, коментираха лекари. Затова след увреждането на черния дроб се стигна и до бъбречна недостатъчност. Баташов бе поставен на няколко апарата, които да поддържат жизнените му показатели, обяснили специалистите на близките на актьора.

От частната болница продължават да отказват официален коментар пред медиите за здравето на своя пациент. http://vip-bg.info

 


Сходни връзки

Андрей Баташов вече ходи. Храни се нормално | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди