изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 13:50 EEST
ДЕН НА ТОЛЕРАНТНОСТТА    
НовиниМеждународният ден на толерантността - 16 ноември, бе отбелязан в ЦДГ №10 "Слънчице" в Добрич, на която гости бяха деца, преподаватели и родители от ЦДГ "Детелина" - Каварна, както и екип от ЦДГ "Здравец" -Тервел, а също и гости от читалище „Романо дром”.

Те са партньори по проекта на ЦДГ „Слънчице” „Цветни като дъгата – заедно да съхраним красотата”, който се финансира от ЦОИДУЕМ. Присъстваха и гости от информационния център "Европа Директно Добрич", с чиято подкрепа се организира празникът. На срещата деца от различни етноси представиха фолклора си. Малките възпитаници на ЦДГ "Детелина" пяха и танцуваха, както и техните домакини от ЦДГ "Слънчице". Талантът на възпитаниците на ЦДГ "Здравец" в Тервел и читалище "Романо дром" бе представен с видеоматериал. Бе подредена и изложба на възпитаниците на трите детски заведения и на читалището.
На срещата детските градини представиха и издирените от тях автентични приказки на трите етноса – българска, ромска и турска. Проектът предвижда на ротационен принцип те да бъдат илюстрирани, а след това – драматизирани от децата от трите детски заведения. Крайният резултат от проекта ще бъде издаване на книжка с приказки от Добруджа на трите етноса, които ще бъдат илюстрирани от децата, както и диск с драматизациите.
 


Сходни връзки

ДЕН НА ТОЛЕРАНТНОСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди