изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:18 EEST
НАГРАДАТА НА „ДОБРИЧКИ ПАНАИР” НОСИ ОТГОВОРНОСТ И МНОГО ЗАДЪЛЖЕНИЯ    
ИнтервютаПред НДТ Васил Недев – председател на ЗК „Демокрация” – Генерал Тошево, получила приза на „Добрички панаир” АД за „Земеделска кооперация” на 2010 г. по време на Националния аграрен семинар „Селското стопанство и всичко за него”

- Г-н Недев, честита награда! Как приемате приза, очакван ли бе той за Вас?
- Благодаря. За мен наградата на „Добрички панаир” е много престижна. Това е награда, която носи отговорности и много задължения. Приемам я с огромно удовлетворение. Наградата беше както очаквана, така и неочаквана за нас, тъй като тази година ни сполетяха и природни бедствия. Първо буря, а след това и градушка.  В резултат на това близо 1500 декара с пшеница пострадаха, както и 650 декара със слънчоглед. Като изключим това, през тази година ние се радваме на много добри  цени за продукцията си, такива, каквито не сме и сънували.


- Какви площи обработвате и с какви култури?
- ЗК „Демокрация” обработва близо 2000 декара земя. Сеем трите основни култури – пшеница, царевица и слънчоглед. Площите с пшеница са около 46 на сто от всички, тези със слънчоглед – 30 процента, а с царевица – 24 процента. Досега не сме отглеждали рапица, но за новата стопанска година засяхме и тази култура. Това стана възможно, благодарение на това, че освен комбайна Ню Холанд, с който разполагаме, по мярка 121 успяхме да закупим още един комбайн Джон Диър и сега бихме могли и при застъпване на двете култури, да прибираме реколтата. Имаме сили да закупим и един голям трактор за почвообработване.


- Какви добиви получихте?
- От пшеницата получихме среден добив от 415  килограма от декар, но близо 30 на сто от посевите с пшеница пострадаха от градушките . При слънчогледа, където също имахме погинали посеви, средният добив, който получихме от оцелелите, е 215 кг/дка. Средният добив от царевицата е 775 кг/дка. Вече успяхме да реализираме половината от продукцията си. Пшеницата е реализирана на около 90 процента, продали сме половината от слънчогледа, а реализацията на царевицата тепърва предстои.


- Как приключи за Вас изтеклата стопанска година?
- Успяхме да закупим нова фадрома, която ни беше крайно необходима.


- Какви площи засяхте тази есен?
- Засяхме 931 декара с рапица и 4700 декара с пшеница.

 


Сходни връзки

НАГРАДАТА НА „ДОБРИЧКИ ПАНАИР” НОСИ ОТГОВОРНОСТ И МНОГО ЗАДЪЛЖЕНИЯ | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
НАГРАДАТА НА „ДОБРИЧКИ ПАНАИР” НОСИ ОТГОВОРНОСТ И МНОГО ЗАДЪЛЖЕНИЯ
Автор: Anonymous да 2010-11-18 @ 23:04 EET
затова заслужаваш да си купиш джип
НАГРАДАТА НА „ДОБРИЧКИ ПАНАИР” НОСИ ОТГОВОРНОСТ И МНОГО ЗАДЪЛЖЕНИЯ
Автор: Anonymous да 2010-11-18 @ 23:21 EET

Г-н Недев, след като дава 70 лв рента на декар наистина заслужава да си купи джип.Браво! Да го чуят и другите арендатори дето тръбят навсякъде че годината лоша та суша,та дъжд ,та нестанала реколтата и т.н..Ето човека казва и за градушките ама казва и колко е реколтата от декар.Да сте жив и здрав г-н Недев .Хората Ви благославят.

НАГРАДАТА НА „ДОБРИЧКИ ПАНАИР” НОСИ ОТГОВОРНОСТ И МНОГО ЗАДЪЛЖЕНИЯ
Автор: Anonymous да 2010-11-19 @ 02:06 EET


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди