изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:17 EEST
Борисов предупреди да не ”мачкат” Цветанов    
Политика

Това да мачкаш Цветанов е все едно с голо дупе таралеж да мачкаш, заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов в коментар кой има интерес от атаките срещу вътрешния министър. "Цветан Цветанов е поставен под изключителен натиск и то крайно несправедлив", категоричен бе министър-председателят като визира твърденията за имотното му състояние и конфликт на интерес, съобщи "Фокус".



На въпрос, ако Цветанов дърпа надолу рейтинга на правителството, дали ще бъде сменен, министър-председателят отговори: „Цветанов ще бъде министър на вътрешните работи. Хора с по 1-2% рейтинг дават оценка на хора с 50-60% рейтинг. Не вярвам на социолозите. Той стои добре. От 58% да слезе на 50% пак е много високо нещо. Ако си бил на 12% и станеш 20% е много ниско. Пожелавам им на тези, които го критикуват да постигнат неговия рейтинг, неговите днешни постижения".

Борисов попита риторично репортерите знаяте ли как ще се радват в Синята коалиция да имат рейтинга на Цветанов. И сам си отговори: "Тогава не може да им затвориш устата. Те при 2% правят панаир всеки ден”.
В последните дни сините се обявиха остро срещу изказване на премиера, в което заявяви, че "дори една стотна, от това, което е направил за България, да направи сегашно правителство, би било огромен успех". Сините се заканиха да изпратят сигнал до Европейската народна партия, която да даде свое становище.

Премиерът изтъкна, че със снощните си две операции ("Къртиците" и "Пластиките" - б.р.) в МВР са се справили прекрасно под ръководството на министъра. Борисов изтъкна, че в момент, в който изкарват Цветанов какъв ли не, идва покана към него от директора на ФБР за гостуване в САЩ.
"Познавам го добре - той има характер”, похвали го той още веднъж. 

Бойко Борисов присъства днес на тържественото честване на 130 години от създаването на Върховния касационен съд.
"За една година и половина управление на ГЕРБ, ние сме изключение от каквото и да било политическо вмешателство в работата на съдебната система", заяви той, цитиран от Дарик радио.

„Пожелах на съдиите след февруари и юли, когато излязат докладите на Европейската комисия, тогава да можем да си честитим. Ако пак докладите са такива, каквито бяха досега, няма смисъл да си честитим. Дънят се, защото или съдът, или прокуратурата са грешни. Не може всички дела да се провалят", допълни премиерът за празника на съдиите, предаде КРОСС.

На събитието присъства и президентът Георги Първанов. Камерите уловиха как двамата се здрависват.
Държавният глава заяви, че сегашната конституция е била променяна доста в частта за съдебната система, но въпреки това мнозинството съдии са успели да запазят своята безпристрастност.  http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Борисов предупреди да не ”мачкат” Цветанов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди