изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:14 EEST
СИНЯТА КОАЛИЦИЯ ЩЕ УЧАСТВА САМОСТОЯТЕЛНО НА ИЗБОРИТЕ    
ПолитикаСинята коалиция ще се яви самостоятелно на предстоящите президентски и местни избори в единен формат с основен противник БСП и сателитите й и като реформаторска алтернатива на ГЕРБ.


Решението е взето на провелото се преди дни седмо Национално събрание на Демократи за силна България, стана ясно на пресконференция на общинското ръководство на партията в Добрич. Друга задача, която са е поставила ДСБ, е ранно издигане на кандидатите и определяне на процедури за постигане на единни кандидати на Синята коалиция както за изборите за държавен глава, така и за вота за местна власт. Според взетите на националното събрание решения, ДСБ не могат повече да бъдат гарант на управлението на ГЕРБ, "защото това е отговорност за реформаторска политика, която липсва". "Стряскащо и недопустимо е, че преди изборите ГЕРБ заяви подкрепа на ценностите на Европейската народна партия, а днес Бойко Борисов реабилитира Тодор Живков и управлението му", каза общинският лидер на ДСБ в Добрич Антония Кирова. По думите й, такава реабилитация на комунистическия режим досега не е извършвана не само в България, но и в други бивши социалистически държави, дори и в Русия. В отговор на журналистически въпрос Кирова заяви, че в качеството си на общински съветник ще продължи да подкрепя решенията на ГЕРБ в ОбС, които са в полза на града. "Една партия е силна тогава, когато успява да надмогне тясно партийните си интереси", посочи общинският лидер.
ДСБ ще внесе питане в ОбС на Добрич защо в администрацията продължават да работят общински служители, които са пенсионери, стана ясно на пресконференцията. Общинската организацията на партията е отправила такова запитване и до кмета на Добрич Детелина Николова преди време, но отговорът не я удовлетворявал.  По думите на Антония Кирова в него се съдържали пространни обяснения за качествата на общинските служители-пенсионери. Според ДСБ, би било по-удачно тези длъжности да заемат млади хора.
Новото ръководство на общинската структура на ДСБ има намерение да завърши две задачи, които си е поставило предното - създаване на базар за употребявани стоки в Добрич и възстановяване на колоездачния пробег, посветен на празника на Добрич-25 септември. Пред журналисти от партията съобщиха, че предстои да бъде свикано събрание на местната структура. Присъстващите на него ще се запознаят с решенията на седмото Национално събрание на ДСБ и ще бъдат връчени членските карти на 18 нови членове. НДТ
 


Сходни връзки

СИНЯТА КОАЛИЦИЯ ЩЕ УЧАСТВА САМОСТОЯТЕЛНО НА ИЗБОРИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди