изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 00:39 EEST
„Антимафия” се захвана с Кушлев    
Парламент

Шефът на комисията за отнемане на имущество, придобито по престъпен начин, Стоян Кушлев е извикан за обяснения пред парламентарната "Антимафия" заради анонимен сигнал за конфликт на интереси, пише „Сега”. Според сигнала Кушлев е назначил 8 роднини и близки на постове в комисията и не е декларирал участие в сдружението с нестопанска цел "Царски ловен клуб".



"Сигналът е анонимен, но нямаше как да не му обърнем внимание", обяснява председателят на Комисията за борба с корупцията в НС Валентин Николов от "Атака".

След сигнала депутатите са изпратили писмо до Кушлев и чакат отговор. Ако парламентарната комисия прецени, че сигналът е достоверен, Кушлев ще бъде даден на Върховния административен съд.

В анонимния сигнал се казва, че в комисията "Кушлев" работят трима племенници на съпругата му. Вторият братовчед на жената на Кушлев - Георги Илиев, пък бил главен секретара.

Експертът Красимир Илков е описан в сигнала като братовчед на професора също по линия на съпругата му.

Началникът на политическия кабинет Иво Минков му е племенник, а кумецът му Павлин Иванов е началник на дирекцията на комисията в Бургас.

Шефът на дирекция "Материално-техническо обслужване" Валентин Маринов според сигнала е съуправляващ с Кушлев в сдружение с нестопанска цел "Царски ловен клуб".

Според писмото, получено в „Антимафия” Кушлев и Маринов не са обявили участието си в клуба.

Подалият сигнала твърди още, че Стоян Кушлев е уволнил незаконно шестима души, които след това са спечелили дела за връщане на работа и обезщетение за общо 100 хил. лв.

http://www.dnes.bg

 


Сходни връзки

„Антимафия” се захвана с Кушлев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди