изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:47 EEST
Цветанов: Филчев може да избяга    
НовиниБившият главен прокурор Никола Филчев може да избяга от страната. Това каза пред Нова телевизия вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.



"Би могъл". Така отговори Цветанов на въпроса - дали Филчев може да избяга от страната. Вътрешният министър каза още, че Никола Филчев и бившият секретен служител на ДАНС Алексей Петров "се познават много добре". В началото на тази седмица Цветан Цветанов каза, че има нова хипотеза за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева. В понеделник, 15 ноември, германският журналист Юрген Рот съобщи пред "Дойче Веле", че Цветанов му е казал, че Никола Филчев е поръчал две убийства - на ямболската адвокатка и на прокурора Николай Колев. Вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов отново подчерта, че Алексей Петров е участвал в рекет, изнудване и пране на пари.

Преди два дни близките на ямболската адвокатка обвиниха Цветанов в неграмотно поведение, което пречи за разкриването на истинските убийци на Надежда Георгиева. Те подчертаха, че никога не са твърдели - нито преди съда, нито пред разследващите, нито през полицията, че Филчев и Петров са участвали в убийството на адвокатката от Ямбол. Според близките на Надежда Георгиева "с изявленията си Цветанов пречи" за разкриването на престъпниците. Според тях Цветан Цветанов говори неистини.

БГНЕС припомня, че Надежда Георгиева бе открита зверски убита в дома си през февруари 2000 г. За смъртта й прокуратурата търси отговорност от Орлин Аврамов, Пламен Калайджиев и съпругата му Димитрина Калайджиева, която от години е във Великобритания, но тамошните власти не изпълняват съдебната поръчка да я върнат в България. Според близките на Надежда Георгиева с последните си изявления Цветан Цветанов на практика помага Димитрина Калайджиева да не бъде екстрадирана в България. СРС-та са унищожени от срещата на бившия вътрешен министър Румен Петков и братя Галеви, съобщи още Цветан Цветанов. Според него това е станало по надлежния ред. "Аз влязох случайно в политиката, но искам да бъде искрен", каза още той и отрече да е катастрофирал с колата си в пияно състояние край село Шума, където има къща. /БГНЕС

http://www.dnesplus.bg

 


Сходни връзки

Цветанов: Филчев може да избяга | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди