изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:45 EEST
Шпионски игри в армията - снимат генерали в хотел    
НовиниСкандал разтърси армията - открита е скрита камера в часовник във военен хотел. Прокуратурата вече проверява за незаконен шпионаж в базите и почивните станции на МО. Това съобщава в днешния си брой в. "Стандарт". Софийската Военноокръжна прокуратура е образувала дело заради тайното записващо устройство, намерено в една от стаите на хотел "Шипка" в София, който се намира до "Пирогов". Доскоро там се помещавала агенция "Военни клубове и военнопочивно дело".


Установено е, че в стаята се е намирал и център за видеомониторинг, в който е събирана цялата информация от наблюдението с камери на всички хотели и клубове на агенцията. По нареждане на наблюдаващия делото прокурор Мариян Маринов експерти от "Военна полиция" вече са извършили оглед на системата за видеонаблюдение във военния хотел, за да видят дали тя позволява използването на открития шпионски часовник. Разследващите са търсили и записи в компютъра, където се е събирала информация от каамерите.

По непотвърдена официално информация на "Стандарт" сред военните се говори, че има записи, в които бивши ръководни лица от армията и Министерството на отбраната се забавляват в компанията на жени. От прокуратурата са отказали да потвърдят или отрекат информацията, тъй като тя засяга разследването. Обвинителите обаче уточняват, че ако процесът срещу неизвестен засега извършител премине в обвинение към конкретно лице, то виновникът за шпионажа може да лежи в затвора 3 години заради "производство, използване и съхранение на специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация".

Часовникът с камерата е изработен по поръчка на бившия отговорник по сигурността във военната агенцията Николай Марков. Той е и бивш полицай, работил 15 години по убийства и грабежи. Назначен е в агенцията през 2004 г., когато тя все още се водеше "Социални дейности на МО", а неин шеф бе бившият военен министър Николай Цонев. 

Самият Марков призна пред вестника, че е донесъл часовника от дома си и е поръчал инсталирането на скритата камера на компанията, която изградила системата за видеонаблюдение във всички обекти на агенцията. Часовникът е даден на фирмата през пролетта на 2009 г. и е върнат с "подобренията" през юли същата година.

"Бивш милиционер и бивш негър няма. Исках да имам тази техника, защото по някой път се случва така, че да се наложи да се използва някъде", разкрива пред "Стандарт" Марков.
Той обаче твърди, че никога не е използвал часовника, защото след като го получил, веднага го заключил в метален шкаф в стаята, където е бил и кабинетът му. Това казал и пред прокурора, който вече го викал да даде обяснения.

Миналата година шпионски скандал избухна и в МВР. Тогавашният шеф на ОДП-Стара Загора Тончо Михайлов бе уличен, че незаконно е подслушвал проверяващите го от министерството заради станали за нередности в работата му. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Шпионски игри в армията - снимат генерали в хотел | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди