изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:48 EEST
ИЛИЯ МИХАЙЛОВ - С ОТЛИЧИЕ ОТ КАМАРАТА НА СТРОИТЕЛИТЕ    
НовиниПредседателят на добричкото Областно представителство на Камарата на строителите в България Илия Михайлов е отличен от председателя на браншовата организация инж. Светослав Глосов, научи НДТ. На провелото се работно заседание в Боровец миналата седмица инж. Глосов е връчил на Михайлов Почетна грамота и плакет по повод 60-годишния му юбилей и за големия му принос в развитието на браншовата организация - Камарата на строителите в България.
За последните проблеми, пред които е изправен браншът, разговаряме с Илия Михайлов.

- Г-н Михайлов, каква беше темата на работната среща и кои участваха в нея?
- Участие в заседанието взеха всички председатели на областни представителства в страната, ръководството на Камарата, представители на Комисията на Националния професионален регистър на строителя, както и представители на Комисията по етика. Темата бе основно да се обсъди работата на фирмите в страната и ограничаването на сивия сектор в строителството. В момента сме притеснени, че браншът може да се върне с три години назад. Основна причина за това е фактът, че поради икономическата криза много фирми отпаднаха от регистъра и те може да се влеят в сивия сектор.
- Колко са фирмите, отпаднали от регистъра в страната и региона и какви мерки начертахте?
- Като цяло в страната отпаднаха 1270 фирми. Само за нашата област - Добрич, отпадналите са 30 фирми. В момента в Камарата членуват 82 фирми, които са вписани в регистъра. Новоприетите при нас през тази година са 6 фирми. В хода на дискусията с колегите се обединихме около искане за по-ефективна намеса от страна на държавата, за да не се стига до увеличаване на сивия дял. Настояваме държавата да вмени на ДНСК да извършва контрол заедно с Камарата - дали фирмите са редовни. От своя страна ние също сме предприели мерки - подготвяме и разпращаме писма до всички общини и регионалните структури на ДНСК, в които им прилагаме и списъка на отпадналите от регистъра фирми. В писмата ги уведомяваме още да искат от всяка фирма удостоверение за вписване в професионалния регистър. Стъпката с общините е предприета, защото на фона на малкото работа в строителството основен работодател са именно общините. Целият списък с отпадналите от регистъра може да бъде видян и на сайта на Камарата на строителите в България. Настояваме още за сериозни промени в Закона за обществените поръчки, както и в Закона за устройство на територията.
- Годината бе тежка за сектора, няма ли възможност някои от съвестните фирми все пак да възстановят регистрацията си в професионалния регистър?
- Комисията от Националния професионален регистър на строителя удължи още веднъж срока - до 10 декември. Всички фирми, които не са успели по една или друга причина своевременно да подадат документи, могат да го направят сега. Ако се прецени, че е имало уважителни причини, те ще могат да потвърдят участието си в регистъра.
 


Сходни връзки

ИЛИЯ МИХАЙЛОВ - С ОТЛИЧИЕ ОТ КАМАРАТА НА СТРОИТЕЛИТЕ | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ИЛИЯ МИХАЙЛОВ - С ОТЛИЧИЕ ОТ КАМАРАТА НА СТРОИТЕЛИТЕ
Автор: Anonymous да 2010-11-23 @ 20:50 EET
илийчо , един ден някой мазен адвокат , подобно на твоята косица, ще Ви осъди ,че с тази камара подтискате свободната пазарна инициатива. Всикчи фирми в твоя регистър се ослушват като кебапчийски котки за някоя държавна поръчка и затова кесят при теб и си плащат членския внос да имаш за медийни изяви парички. Ти лично с какво си помогнал на някой от фирмите които си плащат рекета  при теб?
ИЛИЯ МИХАЙЛОВ - С ОТЛИЧИЕ ОТ КАМАРАТА НА СТРОИТЕЛИТЕ
Автор: Anonymous да 2010-11-24 @ 12:56 EET

МАФИОТ

ИЛИЯ МИХАЙЛОВ - С ОТЛИЧИЕ ОТ КАМАРАТА НА СТРОИТЕЛИТЕ
Автор: Anonymous да 2010-11-24 @ 15:22 EET
Комунистическа номенклатура и нещастник,***  мамата на футбола в Добрич! Махна ли си името от чешмата в Парка, бе?!  Виден ротарианец!?!?!?
ИЛИЯ МИХАЙЛОВ - С ОТЛИЧИЕ ОТ КАМАРАТА НА СТРОИТЕЛИТЕ
Автор: Anonymous да 2010-11-24 @ 17:33 EET

То от сегашните управници футболът прокопса

ИЛИЯ МИХАЙЛОВ - С ОТЛИЧИЕ ОТ КАМАРАТА НА СТРОИТЕЛИТЕ
Автор: Anonymous да 2010-11-27 @ 15:15 EET
нЯМАМ ДОБРО МНЕНИЕ ЗА ТОЗИ ЧОВЕК

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди