изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 04:09 EEST
От БАН подозират, че държавата ще гарантира заеми с техни имоти    
Новини От БАН настояват премиерът Бойко Борисов да каже дали му е бил представен списък с най-скъпите и апетитни държавни имоти, сред тях и такива на академията, с които да се гарантират дългосрочни кредитни линии от чужбина. Това става ясно от отворено писмо на учените, което беше изпратено до председателите на всички парламентарни групи.

„Вярно ли е, че са водени неофициални разговори с кметове на големи градове в България за публично-частно партньорство след постъпване на определени имоти на БАН във фонда на държавата с цел бързата им разпродажба", питат още от БАН.

Учените искат да стане ясно дали има конкретни разработки от съветници в Министерския съвет, министерствата на образованието и на финансите за приватизация на 7 конкретни института на БАН заедно с техните сгради и интелектуална собственост.

От академията настояват Народното събрание да каже дали ще допусне национализация на БАН, ако Министерският съвет предложи това. http://dariknews.bg


 

 


Сходни връзки

От БАН подозират, че държавата ще гарантира заеми с техни имоти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди