изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:38 EEST
"ЗЪРНЕНИ ХРАНИ-ФАРИН" С 2.3 МЛН. ЛВ. ПЕЧАЛБА ЗА ДЕВЕТМЕСЕЧИЕТО    
Новини"Зърнени храни България-Фарин" излиза на печалба от 2.3 млн. лв. за деветмесечието, показва консолидирания отчет на предприятието, което е свързано с групата на "Химимпорт".

За същия период на миналата година резултатът е бил загуба от 2 млн. лв. Продажбите на холдинга се повишават с 8 на сто до 18.8 млн. лв., в същото време разходите за дейността са паднали с 9%, съобщи електронното издание „Регал”.
Според отчета са намалени разходите за външни услуги, възнаграждения, балансова стойност на продадени активи, както и парите за амортизации. Ръст в продажбите идва от графа "Други" - там увеличението е повече от три пъти до 2.36 млн. лв. За сметка на това продажбите на стоки намаляват с 13% до 9 млн. лв., а стойността на реализираната продукция се е увеличила с 22 на сто до над 7 млн. лв.
В доклада за дейността няма обяснение откъде точно идват увеличенията, както се включва в графа "Други" и дали става въпрос за повече продадена продукция, или същите обеми на по-високи цени.
Според отчета, "Фарин" вече няма дългосрочни задължения по облигации – година по-рано те са били 4.9 млн. лв. Компанията има дългови книжа с падеж през май следващата година и заради това те са прехвърлени към краткосрочните пасиви, които са със срок на изплащане под 12 месеца. В резултат общите дългосрочни задължения са намалели с една трета до 11.2 млн. лв.
Преди няколко месеца "Фарин" поиска отсрочка за облигациите си, но все още не се е провело общо събрание на облигационерите, което да гласува предложението. Заради липса на кворум на 11 ноември то беше отложено за 25 ноември. Ако кредиторите се съгласят за удължаване на падежа, компанията ще плаща по-висока лихва.
 


Сходни връзки

"ЗЪРНЕНИ ХРАНИ-ФАРИН" С 2.3 МЛН. ЛВ. ПЕЧАЛБА ЗА ДЕВЕТМЕСЕЧИЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди