изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:05 EEST
ПОДГОТВЯТ ПРОЕКТ „ЙОВКОВИЯТ ДОБРИЧ–СЪВРЕМЕННА ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ”    
НовиниНов проект по Оперативна Програма «Регионално Развитие» 2007-2013 г. подготвя общината в Добрич.

Той е „Йовковият Добрич–съвременна туристическа дестинация”. Максималната сума на безвъзмездната финансова помощ е 6 000 000 лв. като всеки кандидат трябва да осигури 5 % собствен принос от общата стойност на проекта. Община Добрич е включила в проектното предложение следните обекти „Къща музей „Й. Йовков”, охранителна зона на НКЦ и прилежащи площи за отдих”- паметник на културата с национално значение; „Музей на нова и най-нова история” – притежава статут на недвижима културна ценност; „Етнографска къща и прилежаща охранителна зона на НКЦ” – притежава статут на паметник на културата; „Дом-паметник „Й. Йовков” и прилежащо пространство – част от водещата атракция; „Музей с експозиция „Археология на Добруджа” и прилежащи пространства в комплекс „Стария Добрич” – част от водещата атракция.
Предвидените по проекта дейности включват реставрация, консервация, ремонт, реконструкция, оборудване, въвеждане на техники и програми за интерпретация и анимация, развитие на туристическата инфраструктура, необходима за нуждите на атракциите,изграждане на туристически информационни център, допълнителна дребномащабна инфраструктура като зелени площи, паркинги, тоалетни, осветление и др. Целта е да се подобри и развие туристическата инфраструктура.
 


Сходни връзки

ПОДГОТВЯТ ПРОЕКТ „ЙОВКОВИЯТ ДОБРИЧ–СЪВРЕМЕННА ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди