изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:14 EET
МЕЖДУНАРОДНИЯТ КОЛЕЖ ПОСРЕЩНА МЛАДИ ЛИДЕРИ ПО ЛИНИЯ НА AIESEC    
НовиниБлизо 150 студенти от 15 държави се събраха на конференция в Добрич. Най-голямата световна студентска организация AIESEC избра Висше училище Международен колеж, за да проведе ежегодната си конференция за млади лидери - ACT 2010.



В рамките на пет дни през изминалата седмица висшето училище в Добрич бе домакин на младежката проява, в която взеха участие близо 150 студенти от държавите Панама, Полша, Египет, Малайзия, Гърция, Черна гора, Словакия, Унгария, Русия, Украйна, Румъния, Албания, Германия, Турция и не на последно място - България. Нашата страна беше представена от университети от София, Благоевград, Свищов, Варна, Велико Търново. Част от конференцията премина под формата на мениджърски игри за надграждане на уменията на студенти, решаване на реални казуси от различни международни компании, развиване на похвати за успешна работа в екип, подчертаха от ВУМК. След активност повече от 12 часа всеки ден студентите имаха нужда и от забавления, които отново бяха част от програмата. Едно от най-интересните събития бе тематичната вечер, наречена "Глобалното село", на която всеки отбор студенти избра една от 107-те държави, където има създадени звена на организацията AIESEC, и представи нейните традиции, бит, обичаи, характерни ястия и музика.
"За пръв път съм в България, удивен съм от моите колеги тук колко много работят през деня и как имат сили да се забавляват вечерта. Забелязвам и нещо, което в моята страна и в моя университет не се среща, учуден съм как има толкова много чуждестранни студенти, които учат тук в колежа и как всичко им се преподава на английски. Покрай организацията бях в няколко университета в България, но това само тук го виждам. В Добрич има една доста активна международна студентска общност, поздравления за това." - коментира Доменик от Полша.
Специален гост на конференцията бе и Франклин Моралес от Панама, който е в главния комитет на глобалната студентска организация. Той сподели, че е изключително доволен от гостоприемството на град Добрич и домакините от студентската туристическа агенция към ВУМК - EкоТурс-2008, която предостави като награда за студентите тридневна екскурзия до Истанбул.
Компаниите Alcatel, PricewaterhouseCoopers и HILTI пък представиха своите възможности за работа и стаж на студентите, и бяха сред основните спонсори на събитието, подчертаха още от ВУМК.
Световната независима студентска организация има над 50 000 хиляди членове в целия свят от 107 държави. Целта на общността е да развие лидерските уменията на младите хора и да им предостави възможност за стажове и работа в световни компании.
 


Сходни връзки

МЕЖДУНАРОДНИЯТ КОЛЕЖ ПОСРЕЩНА МЛАДИ ЛИДЕРИ ПО ЛИНИЯ НА AIESEC | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди