изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:28 EEST
ПРОВЕЖДАТ КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА ЕТНО-РЕЛИГИОЗНИ ОТНОШЕНИЯ    
НовиниПрез почивните дни в Добрич ще се проведе конференция на тема "Етно-религиозни отношения и интеграция". Организатори на събитието са българският евродепутат - Метин Казак (Алианс на либералите и демократите за Европа-ДПС) и Корман Исмаилов, народен представител от ДПС, съобщиха от пресслужбата на двамата депутати.

Оттам уточняват, че семинарът се организира във връзка със зачестилите случаи на дискриминационно отношение и използване на езика на омразата и съществуващите негативни нагласи в обществото към представителите на различните етнически общности в страната. По време на семинара ще бъде разгледана и дискутирана  актуалната политическата ситуация, състоянието на етно-религиозните отношения в страната и интеграцията на малцинствените групи. Ще бъдат изнесени и анализирани данни от Комисията за защита от дискриминация, действащите юристи и експерти за тенденциите в медиите за дискриминационно отношение, които създават напрежение на етническа и религиозна основа и условия за подстрекателство към враждебност и насилие чрез провокиране на национално, расово и религиозно напрежение.  Лектори в рамките на двудневния семинар са доц. Михаил Иванов - съветник на президента Желю Желев по етническите въпроси и вероизповеданията  (1990- 1997),  преподавател в НБУ и РУ "Ангел Кънчев; г-жа Есен Фикри - член на Комисията за защита от дискриминация; г-жа Габриела Маринова - Политологичен център; г-н Цветан Цветанов- адвокат.
 


Сходни връзки

ПРОВЕЖДАТ КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА ЕТНО-РЕЛИГИОЗНИ ОТНОШЕНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.37 секунди