изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:55 EEST
ГОЛЕМИ КАДРИ: Германия: Калина Илиева има фалшива диплома    
Новини

  Бившата шефка на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) Калина Илиева ще бъде разследвана от полицията в Германия заради фалшифициране на дипломата си за завършено висше образование. Това съобщиха от Висшия институт по техника и икономика в Берлин след запитване на "168 часа". Те заявяват в писмо до вестника, че ще подадат сигнал в полицията, а също и до властите в София и Брюксел.



Илиева беше отстранена неотдавна от шефското място в ДФЗ. Съмненията дали има висше образование тръгнаха малко по-рано. Огромният скандал с дипломирането є в Германия избухна, след като от БСП повдигнаха въпроса, че тя няма ценз за заеманата длъжност. Междувременно Илиева роди. Преди това старателно успя да скрие бременността си дори от прекия си шеф министър Мирослав Найденов.

В официалната си биография Илиева е написала, че е дипломиран магистър от Висшия институт по техника и икономика в Берлин от 2007 г. Оттам официално разбулиха мистерията около следването на Илиева по молба на "168 часа". "Калина Иванова Илиева не е завършила образованието си във Висшия институт по техника и икономика в Берлин - категорична е Гизела Хютингер, пресаташе на вуза. - Тя не е получавала магистърска степен през 2007 г. от Висшия институт по техника и икономика." Илиева дори е изключена от университета в Берлин, тъй като не е положила изпит, допълва Хютингер.

Според нея българката не е получавала диплома дори за завършена бакалавърска степен в берлинския институт, а какво остава да продължи в магистърска.

Историята с фалшивата диплома се разплита, след като в берлинския ВУЗ е получено запитване от българското Министерство на образованието. Според източници на "168 часа" то е придружено с копия от документи, които Илиева представя в България, за да си легализира магистърската степен. Ръководството на Висшия институт по техника и икономика е скандализирано. За първи път в историята му някой си е позволил да фалшифицира документи за висше образование, уж издадени от техния институт.

"Явно г-жа Илиева е подправила подписа на президента професор доктор Михаел Хайне, както и печата на Висшия институт по техника и икономика в Берлин" - категорична е Гизела Хютингер.

За грандиозната измама ще бъде информиран премиерът. Бойко Борисов, разкриват източници на "168 часа" от Берлин.

"Висшият институт по техника и икономика - Берлин, ще информира властите в България и в Брюксел за това престъпление" - подчертава и Гизела Хютингер.

Към българските власти ще бъдат направени препоръки за затягане на режима при легализиране у нас на дипломи от чужбина, заявяват експерти от Брюксел. Илиева бе многократно търсена за коментар от "168 часа". Тя не вдигна телефона си, не отговори и на писмено отправения є въпрос за фалшивата диплома.

ДАНИЕЛА ТЕОФАНОВА, ДАРИНКА НИКОЛОВА

Берлин потвърди

"Мога да потвърдя, че госпожа Калина Иванова Илиева не е завършила образованието си във Висшия институт по техника и икономика в Берлин.

Тя не е получила диплома за завършен седемсеместриален курс на обучение по бакалавърската програма, нито е получила магистърска степен през 2007 година, както самата твърди.

Висшият институт по техника и икономика в Берлин я е изключил, тъй като тя никога не е положила изпит.

Висшият институт по техника и икономика в Берлин ще съобщи за извършеното престъпление в полицията, а именно фалшифициране на документи.

Явно г-жа Илиева е подправила подписа на президента професор доктор Михаел Хайне, както и печата на Висшия институт по техника и икономика в Берлин.

В същото време Висшият институт по техника и икономика в Берлин ще информира властите в България и в Брюксел за това престъпление.

Гизела Хютингер, пресаташе на Висшия институт по техника и икономика в Берлин."

Цялата история и още интересни подробности - четете в новия брой на “168 часа”, който е вече на пазара.

http://www.24chasa.bg

Родните сексскандали приличат на сапунка

Калина Илиева била проститутка в ЮАР?

Калина Илиева с измислена биография

Европейският съюз е.... между краката ни: Екс шефката на фонд "Земеделие" любима на бос от ОЛАФ?

Сапунката с Калинка – леке за ГЕРБ

Махнаха официално родилата шефка на ДФ "Земеделие"

Калина Илиева роди, назначиха й заместник

Шефката на ДФ "Земеделие" крие, че е бременна. Баща й издава четата

 


Сходни връзки

ГОЛЕМИ КАДРИ: Германия: Калина Илиева има фалшива диплома | 7 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ГОЛЕМИ КАДРИ: Германия: Калина Илиева има фалшива диплома
Автор: Anonymous да 2010-11-26 @ 00:31 EET

Сега ще я назначат в разузнаването. Щом така успешно е заблудила държавните хора, като е фалшифицирала диплома, при това не каква да е, а дойче-диплома. :-))))

Арна е момата!

ГОЛЕМИ КАДРИ: Германия: Калина Илиева има фалшива диплома
Автор: Anonymous да 2010-11-26 @ 09:27 EET

хора в БГ има 53 университета. Що не направите една справка къде са завършили членовете на общинския съвет и ще ви стане ясно че са учили по села ,палнки и землянки с туби вино,мезета или дупета.

ГОЛЕМИ КАДРИ: Германия: Калина Илиева има фалшива диплома
Автор: Anonymous да 2010-11-26 @ 14:44 EET
ГОЛЯМ СРАМ! за сетен път станахме за смях пред ЕВРОПАТА! Ами така става, като се назначават в движение хора,послушни и верни ,без да имат нужното образование и квалификация а по ШУРОБАДЖЕНАШКИ ПРИНЦИП!!!!!!!!!!
ГОЛЕМИ КАДРИ: Германия: Калина Илиева има фалшива диплома
Автор: Anonymous да 2010-11-26 @ 18:25 EET
А колко кадърни и  умни деца има и работят като продавачки ,сервитьорки и т.н.
ГОЛЕМИ КАДРИ: Германия: Калина Илиева има фалшива диплома
Автор: Anonymous да 2010-11-26 @ 19:45 EET
КАТО ГЛЕДАМ КАДРИТЕ НА ГЕРБ НА ВИСОКО НИВО,НЕ СМЕЯ ДА СИ ПОМИСЛЯ КАКВИ СА ИМ КАДРИТЕ НА МЕСТНО НИВО..............................
ГОЛЕМИ КАДРИ: Германия: Калина Илиева има фалшива диплома
Автор: Anonymous да 2010-11-26 @ 20:14 EET

В нормалните държави си отива и министъра,така,че Миро не се прави на ощипан?

ГОЛЕМИ КАДРИ: Германия: Калина Илиева има фалшива диплома
Автор: Anonymous да 2010-11-27 @ 08:21 EET
Калинка-Малинка е столичен кадър, дори е щерка на шефа на софийската пожарна...

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди