изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 21:46 EEST
5 години затвор за непълнолетен извършител на грабеж    
Ред и сигурностНаказание 5 години лишаване от свобода да изтърпи 17 годишният О. М. О. от с. Рогозина, община Ген. Тошево, постанови Добричкият окръжен съд. Той бе признат за виновен, че на 19.05.2010 г. в гр. Добрич, като непълнолетен, но след като е разбирал свойството и значението на извършеното деяние и е могъл да ръководи постъпките си, е отнел чужди движими вещи – дамска чанта с вещите в нея, включително два мобилни телефона и сумата от 200 лв., всичко на стойност 477,31 лв. от владението на 51-годишна добричлийка, като е употребил за това сила и грабежът е придружен със средна телесна повреда.

 

О. М. О. е осъден да заплати на жената обезщетение за имуществени вреди от 218 лв. за отнетото, ведно със законната лихва от датата на инцидента, 807,25 лв. за лечението на получената травма, ведно със законната лихва от датата на предявяване на иска до окончателното му изплащане, и обезщетение от 5000 лв. за неимуществени вреди – претърпените болка, страдания и уплаха.

По молба на подсъдимия и след като той призна посочените в обвинителния акт факти и обстоятелства, Добричкият окръжен съд допусна делото да се гледа като съкратено съдебно следствие.

Според обвинителния акт на 19.05.2010 г. малко след полунощ 51-годишната жена се прибирала към дома си, когато в междублоковото пространство на жилищен комплекс „Дунав” подсъдимият я нападнал. О. М. О. я съборил на земята и започнал да дърпа дамската й чанта. Успял да я отнеме и побягнал. При падането пострадалата е получила счупване на шийката на раменната кост на дясната ръка, което е обусловило трайно затруднение на движението на дясната й ръка в продължение на 3-4 месеца.

О. М. О. отишъл в двора на училище „Дора Габе” и там преровил чантата. Той взел сумата от 200 лв. и два мобилни телефона „Нокия”, след това захвърлил чантата с останалите в нея вещи. В следващите дни подсъдимият подарил единият телефон на своя позната. Другата „Нокия” била открита у добричлия, който твърди че е купил телефона от непознато момче на автогарата в гр. Ген. Тошево за 60 лв.

След задържането му от органите на полицията непълнолетният е признал за извършения грабеж и е завел полицаите до мястото, където захвърлил отнетата чанта.

Полицията е върнала на пострадалата чантата с намиращите се в нея вещи и двата телефона. Не са й върнати сумата от 200 лв., дебитна карта и две сим-карти на мобилни оператори, които са оценени общо на 218 лв.

Към момента на извършване на престъплението О. М. О. е бил навършил 17 години. Той е осъждан като непълнолетен 15 пъти, предимно за престъпления против собствеността. Налагано му е и е изтърпял ефективно наказание 10 месеца лишаване от свобода. Той има начално образование, не е женен, безработен е.

Присъдата на Окръжен съд – Добрич, може да бъде обжалвана и протестирана в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Варна.

Съдът потвърди наложената на непълнолетния мярка за неотклонение задържане под стража до влизане на присъдата в сила.

26.11.2010 г.                                            Пресслужба Добрички окръжен съд   

 


Сходни връзки

5 години затвор за непълнолетен извършител на грабеж | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
5 години затвор за непълнолетен извършител на грабеж
Автор: Anonymous да 2010-11-27 @ 11:17 EET
а колко ще дадете на ония които обраха държавата   и ни   превърнаха  в  клошари  и и ни нанесоха  психически травми  и ходим  по обрулените  села   и градове да си търсим  работа  оставили  дом  деца   и къщи   народът го направиха  отнесен от вихъра   да ходи като  свободен  електрон  в  хаоса  на  демокрацията 
5 години затвор за непълнолетен извършител на грабеж
Автор: Anonymous да 2010-11-30 @ 12:09 EET
е сега  5 год  ония дето удушиха бабата  с безброй присъди ги пуснаха  а хлапето  ще лежи 5 год
5 години затвор за непълнолетен извършител на грабеж
Автор: Anonymous да 2010-11-30 @ 12:10 EET
еееееееее  ами като не е удушил жената ще лежи   да знае за другият път  кво да прави

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди