изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:51 EEST
Първите снежни виелици блокираха част от Европа    
По света

Обилен снеговалеж и заледяване парализираха транспорта във Великобритания и Централна Германия. В същото време проливни дъждове в Хърватия доведоха до сериозни наводнения. Самолет "Боинг 737" със 189 пътници се завъртя на пистата на летището в Нюкасъл снощи, предаде ДПА, на която се позова и БТА. При инцидента няма пострадали.



 Шотландският район Абърдийншър е един от най-засегнатите. Около 80 училища в него не отвориха врати, тъй като училищните автобуси не можаха да преминат по затрупаните от снега пътища.

Снежната покривка в някои части на Източна Великобритания достигна 15 сантиметра. Част от Югозападна Великобритания също беше засегната от силния сняг, но Лондон беше пощаден.
Според метеоролози толкова много сняг вали за първи път от 17 години. През ноември времето на острова обикновено е дъждовно и мъгливо. Очакват се снеговалежи и следващата седмица.

  Снеговалежи имаше в Централна Германия, където се образуваха километрични задръствания в някои райони на страната. За 12 часа валежи снежната покривка достигна повече от 20 см в района на Харц, съобщи EkipNews. Хлъзгави пътни настилки и излезли от пътя автомобили бяха обичайната гледка. 

Местните хора обаче заявиха, че снегът не е изнедада, а по-скоро закъснява. Около метър е снегът на най-високия връх Цугшпитце. Метеоролозите очакват до края на седмицата температурите рязко да паднат в цялата страна.

В същото време проливните дъждове в Хърватия доведоха до сериозни наводнения в редица градове, разположени по крайбрежието на Адриатическо море. Дъждовете засегнаха и популярния курорт в страната Дубровник, разположен в южната част на адриатическото крайбрежие. Според данните само за час улиците на града били потопени под 50-сантиметров слой вода, което довело до спиране на движението. Властите в Дубровник обявиха, че наводнението е засегнало сериозно и историческата част на града. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Първите снежни виелици блокираха част от Европа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.90 секунди