изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:56 EEST
Нов вестник на пазара: "Торнадо" тръгна на 27 ноември    
НовиниСедмичникът се издава от собственика на FrogNews.bg Огнян Стефанов. Българският печатен пазар порасна с още едно издание от 27 ноември - седмичникът "Торнадо". Това потвърди пред "Капитал" един от издателите му журналистът и собственик на информационния сайт FrogNews.bg Огнян Стефанов. Негов партньор е Васил Петев, син на председателя на Съюза на писателите Николай Петев. Фирмата им се казва "Торнадо Медиа", но регистрацията й още не е излязла в Търговския регистър.

Вестникът ще бъде политематичен, ще обхваща всичко от обществено-политическия живот, културата и шоубизнеса и ще бъде 88 стр. Все още се уточняват параметри като тираж и цена. Главен редактор на изданието ще бъде Стойчо Стоянов, бивш кадър на "24 часа".

На въпрос не се ли притеснява от кризата на рекламния и медийния пазар, Огнян Стефанов отговори: "Какво като е криза? Не мога да чакам България да стане слънчево и прекрасно място. Човек прави, каквото счита за правилно." Той не посочи кои издания счита за преки конкуренти на "Торнадо" с аргумента, че на малък пазар като българския всички издания се конкурират за аудитория и рекламодатели. Стефанов разчита изданието му да печели както от продажби на сергия, така и от реклама, като уточни, че вече преговарят с няколко компании.

"Ние си финансираме проекта лично. Няма друго участие, независимо от слуховете, които вървят", коментира още Огнян Стефанов.

А защо "Торнадо"? "Защото торнадото е вид пречистване, след него всичко е спокойно и гладко", обясни Стефанов.

През лятото на 2008г. той беше жестоко пребит от неизвестни и до днес извършители. Това се случи малко след като ДАНС закри анонимната страница "Опасните", която комбинираше жълти новини с такива, които съдържат (по информация на самата ДАНС) "елементи на класифицирана   информация". Въпреки че категорично отрича да има нещо общо с "Опасните", Огнян Стефанов е свързван със сайта (програмистът на frognews.bg е засечен да качва новините). Побоят над него беше цитиран в доклади на Freedom House и ПАСЕ (Парламентарната асамблея на Съвета на Европа)
като пример за заплаха за свободата на медиите в България. 

В края на миналата година името на Огнян Стефанов излезе при проверка на Комисията по досиетата към парламента за сътрудниците на ДС в печатните медии. Той е бил проверен в качеството му на бивш коментатор към "24 часа" и е бил съдържател на явочна квартира към контраразузнаването, под името "Академик".

Междувременно на пазара излиза друг проект, който кризата отложи във времето - "Forbes България". По сергиите утре ще е специалното годишно издание на популярното списание, посветено на най-богатите хора в света. "То е с различна структура от месечните издания, които ще стартираме през пролетта, но като главен редактор на списанието се надявам да съм успял чрез него да предам философията и духа на Forbes", пише в блога си главният редактор на новото списание Йордан Матеев. В България партньор на Forbes e издателство "Атика Медиа", в чието портфолио влизат водещите мъжки брандове Maxim и Playboy, женското Grazia, светското Joy и др. http://www.capital.bg

 


Сходни връзки

Нов вестник на пазара: "Торнадо" тръгна на 27 ноември | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.77 секунди