изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:13 EEST
ВАС ПОТВЪРДИ ГЛОБА ОТ 100 ХИЛ. НА БУЛСАТКОМ ЗА ЗАБЛУЖДАВАЩА РЕКЛАМА    
ОбществоОт пресцентъра на Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ съобщиха, че Върховният административен съд е потвърдил наложената глоба в размер на 100 хил. лв. на "Булсатком" заради заблуждаваща реклама.

От КЗК припомнят, че производството е образувано заради постъпили жалби от страна на "Интерактивни технологии" АД и "Евроком кабел мениджмънт България" ЕООД, заради излъчена реклама, според която единствено Булсатком предлага HD сигнала, както и че "е единственият HD оператор в България". Проучване на експерти от комисията доказва, че жалбоподателите също предлагат услугата "HD-сигнал". ВАС потвърждава извода на КЗК. От комисията напомнят, че на база на всяко влязло в сила решение на Комисията, на основание чл. 104 от Закона за защита на конкуренцията, всички физически и юридически лица, на които са причинени вреди, дори когато нарушението не е било насочено директно срещу тях, имат право да подадат искове за обезщетение по реда на Гражданския процесуален кодекс.
 


Сходни връзки

ВАС ПОТВЪРДИ ГЛОБА ОТ 100 ХИЛ. НА БУЛСАТКОМ ЗА ЗАБЛУЖДАВАЩА РЕКЛАМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди