изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 08:12 EEST
ДЪРЖАВАТА И ЕНЕРГИЙНИТЕ ДРУЖЕСТВА ЗАМИСЛЯТ ОЩЕ ЕДНА ТАКСА    
ИкономикаОще една тежест се обмисля да легне на отънелия портфейл на българина от лятото на следващата година - въвеждане на такса "мощност" от трите електроразпределителни дружества в страната.

Това оповестиха в края на миналата седмица информационните агенции, като цитираха председателя на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев. По думите му, тази постоянна такса ще се плаща дори и за жилища, в които не се ползва електричество - само, защото са свързани към електропреносната мрежа. Семерджиев е заявил, че т. нар. такса "мощност" се иска и от трите дружества на територията на страната. Председателят на държавния регулатор обяснява още, че по-големите жилища, ползващи повече електроенергия, е нужно да бъдат присъединени с по-голям капацитет и те ще плащат повече - пропорционално, не капацитет. Малките пък ще заплащат по-малка постоянна такса за капацитет.
Семерджиев заявява, че таксата няма да е непосилна, като допълва, че дори при нулево потребление за жилище в някой месец, таксата ще се калкулира като процент от ползваното електричество през годината.
 


Сходни връзки

ДЪРЖАВАТА И ЕНЕРГИЙНИТЕ ДРУЖЕСТВА ЗАМИСЛЯТ ОЩЕ ЕДНА ТАКСА | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДЪРЖАВАТА И ЕНЕРГИЙНИТЕ ДРУЖЕСТВА ЗАМИСЛЯТ ОЩЕ ЕДНА ТАКСА
Автор: Anonymous да 2010-11-29 @ 16:08 EET
На чужд гръб и 1000 тояги са малко. Сега плащаме за зелена енергия , а сега и нещо друго , а догадина и друга такса ще измислят . Дакога ли ще продължава този пладнешки обир?
ДЪРЖАВАТА И ЕНЕРГИЙНИТЕ ДРУЖЕСТВА ЗАМИСЛЯТ ОЩЕ ЕДНА ТАКСА
Автор: Anonymous да 2010-11-29 @ 20:12 EET
тия и от химиците по големи станаха  пишат нова таблица    само че  с формули за пари които  да отиват в джобовете им 
ДЪРЖАВАТА И ЕНЕРГИЙНИТЕ ДРУЖЕСТВА ЗАМИСЛЯТ ОЩЕ ЕДНА ТАКСА
Автор: Anonymous да 2010-11-29 @ 20:14 EET
мощност сопи и тояги неискат ли
ДЪРЖАВАТА И ЕНЕРГИЙНИТЕ ДРУЖЕСТВА ЗАМИСЛЯТ ОЩЕ ЕДНА ТАКСА
Автор: Anonymous да 2010-11-30 @ 11:54 EET
щом я замислят значи не е законно  от тяхна страна   те непрекъснато  измислят нещо с което  ни правят пладнешки обир  а хората нямат пари   да вземете да измислите  един данък  на циганите  за новородено  колкото повече деца толкова поголеми данъци  да плащат  след като държавата им дава  поне да дава от парите които ще плащат  и да има с какво държавата  да им храни децата по домовете  а не да ни рекитират непрекъсната с есемеси   на моите деца  никой  нищо не едал даже  парите  ми за пенсия  няма да видя  защото  никога няма да се пенсионирам с този  закон  а са ми ги взели  кво правим  ами да ми ги върнат  да мисли  госпожата  МАСЛАРОВА  с многобройните си хотели  в СТАРАЗАГОРСКО  ВЗЕМЕТЕ ГИ И НАСТАНЕТЕ  БЕЗДОМНИТЕ  И ДЕЦАТА  ВМЕСТО ДА ИСКАТЕ ОТ НАС  ЗОВ ЗА ПОМОЩ

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди