изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:05 EEST
Влак удари кола, четирима са ранени    
Новини

Около 13.05 ч. на жп прелез в междугарието с. Гавраилово - с. Чинтулово бързият влак 3621 София - Бургас се е сблъскал с лек автомобил, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. Прелезът е оборудван с автоматична сигнализация, която е била изправна и редовно задействана. Независимо от сигнала, подаден от автоматичното прелезно устройство, лекият автомобил неправомерно е преминал през железопътната линия, което е довело до инцидента, допълва "Фокус".



В колата пътували четирима души, които са ранени. 21-годишна жена е в тежко състояние. „Пострадалата е с опасност за живота, има счупен череп и счупен ломбален прешлен. Ще й бъде направена неврохирургична операция”, съобщи началникът на спешното отделение в МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен, д-р Тодор Суванков, цитиран от КРОСС.

Шофирал е бащата на пострадалата. С тях са пътували още майката и 18-годишният син. Тримата са с контузии по тялото, няма опасност за живота им. Момчето е със сътресение на мозъка и травми в шийната област, майката - също със сътресение на мозъка, а бащата е с повърхностни наранявания, допълва БЛИЦ.

Следствените органи са разрешили бързият влак София – Бургас да продължи пътя си за гара Бургас. Движението е възстановено в 13,58 часа.
 
Назначена е комисия със специалисти на НКЖИ, БДЖ „Пътнически превози”. Правят се протоколите, необходимите измервания вече са готови. Ще бъде изготвен доклад, който след това ще бъде представен, за да се разгледа в регионалната железопътна инспекция. Това каза инж. Неделчо Спасов, главен ревизор по безопасността в Национална компания „Железопътна инфраструктура”, цитиран от "Фокус". http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Влак удари кола, четирима са ранени | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.19 секунди