изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:08 EEST
Доплува евтин шаран от Турция    
ИкономикаПЛОВДИВ/БУРГАС. Евтин турски шаран залива магазините дни преди Никулден, установи проверка на "Стандарт". Килото от речната риба струва само 3 лева в Пловдив. За сравнение най-евтиният български шаран върви по 4,50 за килограм. Освен от Турция, търговците внасят риба от Гърция и Русия, която също е с по-тънка цена. Недостатъкът й е, че не е прясна, а се предлага само в замразено състояние.

Нашенецът обаче явно налита първо на евтиното, а после на качественото, защото граби вносните риби като невидял. В същото време в Бургас традиционният за празника шаран се очаква да удари десетачка за килограм навръх Никулден, прогнозираха вчера търговци. Само през последните 2-3 дни цената на сладководната риба е скочила с левче и вече подминава 6 лева килото. Повечето видове прясна риба също държи цена около 10 лева килото. Чернокопът и сафридът например струват по десетачка, толкова е и филето от акула. От вносните риби най-търсен е виетнамският пангасиус, който може да се намери в търговската мрежа на цена от 4 до 6 лева килото. Близо 7 лева гони прясното попче, което също се очаква да поскъпне по Никулден. Друга екзотична риба - барамунди, която се отглежда при изкуствени условия на бургаското рибно пристанище, в момента се продава в търговската мрежа за 15-16 лева килото. По-скъпа от нея е само сьомгата - между 16 и 23 лева. Сред най-евтините риби са цацата и едрата таранка, които струват по 2 лева за килограм. По-дребни таранки могат да се намерят и за 80 стотинки.
Ели Куманова
Елена Димитрова

http://paper.standartnews.com

  •  


    Сходни връзки

    Доплува евтин шаран от Турция | 2 брой коментари | Регистрация
    Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
    Доплува евтин шаран от Турция
    Автор: Anonymous да 2010-11-28 @ 18:13 EET
    А в Добрич шарана е 6 лв
    Доплува евтин шаран от Турция
    Автор: Anonymous да 2010-11-28 @ 18:49 EET
    Ами да си я ядат от 6 лв.Безбожници.

    Stats
     Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
     Всички права запазени.
    Powered By Geeklog 
    Страницата е генерирана за 0.06 секунди