изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:55 EEST
Делото срещу „Наглите” не тръгна    
Ред и сигурност

Софийският градски съд не даде ход на делото срещу „Наглите". Причина за решението е отсъствието на защитника на един от подсъдимите - Ивайло Евтимов, както и факта, че не е връчен обвинителния акт на Прокопи Прокопиев. Той е посочил, че е ангажиран по друго дело и няма възможност да се яви. Съдът отложи делото за 22 декември. В съдебната зала присъстваха много от жертвите на групата за отвличания - Илиян Цанев, Ангел и Камелия Бончеви, Георги Георгиев, Васил Маникатов, Киро Киров и сина му, Борислав Атанасов и Румен Гунински заедно с баща си.



Киро Киров каза, че не може да разпознае похитителите си и само съдът и прокуратурата могат да установят дали това са хората, виновни за отвличанията. По думите му, за всички подсъдими трябва да има тежки присъди. Той обаче изтъкна, че е очаквал днес да не бъде даден ход на делото, като прогнозира, че процесът ще се проточи много. Илиян Цанев също посочи, че не може да разпознае никой от обвиняемите, тъй като не ги е виждал.

Майката на Джорджио Марков - Катрин посочи пред медиите, че когато синът й е бил отвлечен, той е бил едва 14-годишен. Тя поиска минимум 15 години затвор за похитителите.

Пред журналисти Митко Лебешковски, който в обвинителния акт е посочен като човекът, охранявал къщата за отвличания, заяви, че не познава никой от обвиняемите, освен брат си. По думите на адвоката му, в частта по отношение на Митко Лебешковски, обвинителният акт не отразява истината.

Няма нито едно отвличане с подобен профил, след като групата на "Наглите" беше задържана, което означава, че сме си свършили работата добре, заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

„Сега всеки ще се възползва от юридическите си възможности за отлагане на заседанията", коментира той. Цветанов заяви, че очаква справедливост и тежки осъдителни присъди.


По делото има общо 122 свидетели, които трябва да бъдат разпитани на следващото съдебно заседание.

Припомняме, че членовете на групата на „Наглите" бяха заловени на 17 декември 2009 г. при спецакция в София, Монтана, Велико Търново и Враца.

Според прокуратурата, ръководители на групата са Ивайло Eвтимов и Прокопи Прокопиев. За съучастници са посочени Даниел Димитров, Любомир Димитров, Радослав и Митко Лебешковски, Павел Петков, Кирил Кирилов и Светозар Славчев. Сред жертвите на групата са Михаил Краус, Ангел и Камелия Бончеви, Киро Киров, твърди обвинението.

Стартът на делото се забави заради пропуски в обвинителния акт, който беше върнат на прокуратурата. От там обаче се оправдаха, че знаели за грешките, но бързали да приключат случая заради огромния обществен интерес. http://www.trud.bg

 

 


Сходни връзки

Делото срещу „Наглите” не тръгна | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Делото срещу „Наглите” не тръгна
Автор: Anonymous да 2010-11-29 @ 20:33 EET
е мамка му  ще охранявам аз някакъв обект и няма да познавам  работниците  един по един  тоя ако ми го дадът така  ще ги разпознае че и майчиното им мляко ще анализира   или  просто не търсим доказателства  а начин да ги спасим  а и жертвите  ги оправдавам  донякъде  че се страхуват освен ако не са им броили солидни парички да мълчат е нека мълчат като оправдаят наглите и ги пуснат  не само ще мълчат  ами ще има тука беше сега го   нема  

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди