изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:41 EET
БСП: ДОКЛАДНИТЕ НА СЕСИЯТА ЗА ЦУТНТ И СИНЯТА ЗОНА СА СКАНДАЛНИ    
НовиниДве скандални докладни записки ще бъдат гледани на сесията на местния парламент днес, съобщи на пресконференция в Добрич областният председател на БСП Владимир Калчев.

Според него докладната, с която кметът предлага съветниците да намалят таксата за служебен абонамент за Синята зона от 120 на 80 лв. на месец е незаконосъобразна. Като причина той посочи, че отново е нямало публично обсъждане на докладната и липсвали мотиви за предложението.

Лидерът на социалистите определи като скандална и докладната за потвърждаване на решение на Общинския съвет в Добрич за закриване на Центъра за ученическо техническо и научно творчество.

“Според вносителя Камелия Койчева Общинският съвет Добрич е взел решението на извънредно заседание на Общински съвет на 22 юли т.г., а не на редовно заседание и за това сега решението трябва да се препотвърди. На посочената дата не е имало заседание на общинския съвет и министърът на образованието е подведен”, заяви Калчев. Той е категоричен, че има тенденциозно отношение към ЦУТНТ от кмета Детелина Николова.

Временно изпълняващият длъжността директор на ЦУТНТ Тома Киряков запозна медиите, че днешното решение за закриване на ЦУТНТ ще е четвъртото за последните две години.

В момента в Центъра работят четирима служители, а в клубовете Космос и Конструктор са записани над 65 деца. От 3 години ЦУТНТ  няма бюджет.

Киряков каза, че е подал жалба до Главния прокурор за оказан натиск от кмета на Добрич Детелина Николова по време на едночасовата им среща преди повече от 15 дни. Тогава Детелина Николова е настояла той да оттегли жалбите си срещу закриването на ЦУТНТ, като е бил заплашен, че ако не стори това ще бъде даден на прокурор.

Общинският съветник от БСП Деян Дяков заяви, че той и останалите общински съветници няма да подкрепят предложението за закриване на ЦУТНТ. На следващата сесия социалистите дори ще внесат докладна за стабилизиране и запазване на ЦУТНТ.

Между мен и г-н Тома Киряков е проведена среща на 9. 11. 2010 г от 14. 00 часа, заяви кметът на Добрич по повод изнесените твърдения. “Срещата бе по моя покана за обсъждане на одитния доклад от проверка на вътрешен контрол от Община Добрич. Одитът е планиран в началото на годината. В срещата участваха и зам. кметът по хуманитарни дейности Камелия Койчева, главният юрисконсулт на Общината Росица Маркова и ръководителят на звено „Вътрешен одит” Елена Целяшка. Г-н Киряков бе запознат с одитния доклад предварително. В разговора представихме фактите, посочени от проверката. След приключване на одита е констатирано, че са налице 6 молби на ученици от ПМГ „Иван Вазов” град Добрич, които не са подписани и подадени от самите тях или от техните родители. Учениците не са посещавали занятия, но са включени без тяхно знание в извънкласните форми от ръководството на Центъра. Не е ясно по какъв начин са събрани коректни лични данни на учениците. Поради тази причина аз сезирах прокуратурата и очаквам тя да се произнесе. За цялата общественост от Добрич е ясно с какъв коефициент на полезно действие работи ЦУТНТ и ние сме убедени, че заповедта на Министъра на образованието и науката за закриване на Центъра ще влезе в сила в най–скоро време. Твърденията на г-н Киряков и неговите поддръжници от БСП са злонамерени, подвеждащи и некоректни”, заявява кметът на Добрич Детелина Николова.

От БСП-Добрич обявиха, че се включват в националната инициатива на партията за събиране на подписи срещу въвеждането на т.н. данък „колиба" и проекта за Изборен кодекс. НДТ

 

 


Сходни връзки

БСП: ДОКЛАДНИТЕ НА СЕСИЯТА ЗА ЦУТНТ И СИНЯТА ЗОНА СА СКАНДАЛНИ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
БСП: ДОКЛАДНИТЕ НА СЕСИЯТА ЗА ЦУТНТ И СИНЯТА ЗОНА СА СКАНДАЛНИ
Автор: Anonymous да 2010-11-30 @ 15:52 EET
абе  нямали  млади хора  кандидати  за работа  синя  зона  паркинга  на пл СВОБОДА  в ДОБРИЧ  ами пак  пенсионери   щъкат  на ляво  и на дясно  това ли са новооткритите  ви работни места   ей за това децата ни ще крадът  защото никой не мисли за тях  или  те  немогат  да късат  билетчета  ПОДОБРЕ ЗА 200  ЛВ  ама ще имат стимул  за работа   поне  няма  да се шлаят  из градът  и да мислят  поразии 
БСП: ДОКЛАДНИТЕ НА СЕСИЯТА ЗА ЦУТНТ И СИНЯТА ЗОНА СА СКАНДАЛНИ
Автор: Anonymous да 2010-11-30 @ 15:57 EET
г_жо  НИКОЛОВА  вие през колко портии  преминахте  докато  влезете  в герб  и не плюите  комунистите  защото  поне половината  които  са в герб  са  от  БСП_то _безпартиен  ! и доколкото си спочням  някои от подземният свят  са  спонсори на всяка  новодошла  партия  така че  моля ВИ  !

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди