изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:17 EEST
ШОУТО СЕСИЯ СЪВЕТНИЦИТЕ ДАДОХА НА КОНЦЕСИЯ САМО ХАНА    
НовиниРешението им да оставят Гостилницата без концесионер противоречи на предишно решение - апортните имоти в ПФК "Добруджа" да бъдат дадени на концесия

На провелото се вчера редовно заседание общинските съветници не одобриха Гостилницата в АЕМО "Старият Добрич" да бъде отдадена на концесия. В същото време обаче, те гласуваха  Хана да бъде предоставен за концесия. Вносител на двете докладни бе кметът Детелина Николова. На предишна сесия местните депутати гласуваха имотите публична общинска собственост, които бяха апортирани в ПФК "Добруджа", да бъдат предоставени на концесия след ликвидирането на акционерното дружество. В хода на дебата Живко Мартинов от ГЕРБ предложи футболистите от ФК "Добруджа 1919" да отсядат в хана преди домакинските си мачове и в началото на всеки футболен сезон, като мотивът му бе, че така ще се помогне на футбола. Той предложи още да се хранят в Гостилницата. Николова прие предложенията на Мартинов, но Йордан Йорданов от ВМРО заяви, че в града има и други спортове освен футбола. В крайна сметка, когато се стигна до гласуване, се оказа, че съветниците дават съгласие за разкриване на процедура за избор на концесионер за Хана, но не и за Гостилницата.
Друга точка, която още в понеделник разбуни духовете в града касаеше закриването на ЦУТНТ. Вносител на докладната бе зам.-кметът Камелия Койчева. В залата тя обяви, че оттегля докладната, като мотивира действието си с думите: "След като това е вече прието решение на ОбС не е нужно то да бъде препотвърдено". Всички в залата одобриха и решението й и така точката падна от дневния ред.
С над 6 млн. лв. съветниците вчера одобриха актуализация на общинската Програма за капиталови разходи. Досега тя бе общо на стойност 20 457 302 лв., като средствата се увеличиха до 26 881 388 лв. В актуализацията са заложени близо 5 млн. лв. за ремонт на пешеходната зона в града, както и допълнителни 60 хил. лв., с които ще се извърши подмяна на водопровод по улиците "Загоре" и "Оборище", както и преасфалтирането им. Предложението за двете улици да станат част от капиталовата програма на общината е от граждани. Избрана бе с мнозинство работна група, която да изготви предложение за промяна Системата от показатели за определяне заплатите на управителите в общинските дружества. Съветниците одобриха още промени в транспортната схема и така вече по настояване на граждани отново ще се движи автобус по линия 204. Приета бе и докладната на зам.-кмета по икономическо развитие Надежда Петкова, с което се дава право на общината да кандидатства с проект "Йовковият Добрич - съвременна  туристическа дестинация" по ОПРР. Съветниците одобриха и правилник за устройство на Художествената галерия, както и разкриването на Общностен център за деца и семейства в Добрич.
 


Сходни връзки

ШОУТО СЕСИЯ СЪВЕТНИЦИТЕ ДАДОХА НА КОНЦЕСИЯ САМО ХАНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди