изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:36 EEST
АБОНАМЕНТЪТ ЗА СИНЯ ЗОНА ПАК 120 ЛВ. НА МЕСЕЦ    
НовиниЗа първи път докладна записка отне час и половина от енергията на Общинския съвет, която в крайна сметка отиде на вятъра. За първи път съветниците усилено дебатираха по първата точка от дневния ред на провелата се вчера редовна сесия. Вносител на докладната за изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги, бе кметът Детелина Николова. Кметът предложи на съветниците да бъде намален месечният абонамент за Синя зона от 120 лв. на 80 лв., както и промени в таксите за услуги на общинското дружество "Обреден дом".


Очаквано Синята зона разбуни духовете, като имаше и множество популистки изказвания в залата. Бе предложено, който авансово плати абонамент за Синя зона за 6 месеца - да ползва отстъпка в размер на 10 на сто, а ако плати за цяла година, то да ползва отстъпка от 15 на сто. В отговор на това кметът Николова даде съгласие при платен годишен абонамент отстъпката да е 5 %.
Това бе само първата част на докладната, като втората й половина - промяна на цените на Обреден дом също не мина без дебат. Сабина Дукова от ГЕРБ изказа мнение в залата, че е цинично някой да скача на елката, за да пресметне колко трябва да платят опечалените, защото живеят на по-висок етаж. Пред Съветниците управителят на общинското дружество Светлин Георгиев защити позицията на поверената му фирма, като се мотивира, че и там работят хора, а таксите, спрямо тези на частните фирми, предоставящи такива услуги, са минимални. Той добави още, че охраната на Гробищния парк е недостатъчна, за да бъде опазен той от вандалски прояви. В тази връзка пък Николова припомни, че от 1990 г. досега не е направено нищо, за да се огради Гробищният парк. Така не можа да се стигне до някакво конкретно предложение, което ад бъде прието и затова съветниците гласуваха докладната да отпадне от дневния ред. С това си решение, реално те оставиха на практика в действие досегашната стойност на абонамента за Синя зона за месец, който е в размер на 120 лв.
 


Сходни връзки

АБОНАМЕНТЪТ ЗА СИНЯ ЗОНА ПАК 120 ЛВ. НА МЕСЕЦ | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
АБОНАМЕНТЪТ ЗА СИНЯ ЗОНА ПАК 120 ЛВ. НА МЕСЕЦ
Автор: Anonymous да 2010-12-02 @ 09:24 EET
Какъв проблем могат да решат група простаци? Който знае да отговори.
АБОНАМЕНТЪТ ЗА СИНЯ ЗОНА ПАК 120 ЛВ. НА МЕСЕЦ
Автор: Anonymous да 2010-12-02 @ 10:15 EET

Ти как предлагаш да бъде решен проблемът?

АБОНАМЕНТЪТ ЗА СИНЯ ЗОНА ПАК 120 ЛВ. НА МЕСЕЦ
Автор: Anonymous да 2010-12-04 @ 18:25 EET
Този боклук Георгиев една дума не му се разбира, няма ли  да го махат вече.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди