изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:04 EEST
Дига рухна и морето погълна заведение в Поморие    
Новини

Предпазната дига край северния плаж в Поморие се срути и завлече заведение в морето. Ако брегът спешно не бъде укрепен, има опасност вълните да погълнат почивните станции и да залеят целия район до езерото, съобщи bTV. Старото подпорно съоръжение е поддало от вълните, които са подкопали и основите на масивната постройка.



“Видях, че укрепителната стена откъм морето е във водата, със столовете, масите, всичко беше приключило вече. Картинката беше страшна - само арматури и бетони", разказа помориецът Стамен Тодоров. Вълните обаче вече са подкопали и основите на съседната почивна станция.

По думите на главния инженер на община Поморие Борис Саваклиев е напълно възможно водата да стигне до новия квартал на града и да прекъсне достъпа до болницата и санаториумите. Причината за рухването на предпазната дига е недостатъчното укрепване на бреговата ивица.

“Слабо място е брегоукрепването, защото в нито един период последните десетилетия - говоря 50-70 години, с изключение на тези каменни валове, винаги нещата са правени на парче", заяви кметът на Поморие Петър Златанов. От общината обещаха да възстановят разкъсаната дига преди зимата, а впоследствие ще се търси възможност за цялостно укрепване.

През пролетта високите вълни, които са типични за Поморие, разрушиха дига в южната част на града и заляха част от къщите. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Дига рухна и морето погълна заведение в Поморие | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди