изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:14 EET
Сняг блокира Западна Европа, анулират полети    
Времето Над 200 полета бяха анулирани днес на международното летище във Франкфурт, Западна Германия, заради снеговалежите и студа в Европа. Общо 128 пристигащи и 80 заминаващи полета са анулирани до 10,50 ч. местно време, съобщи говорителка на летище Франкфурт, цитирана от Франс прес и БТА. Тя предупреди и за закъснение от един-два часа за останалите полети.


Летището вече не е заснежено, но самолетите трябва да бъдат изчистени от снега.

Снегът и поледицата предизвикаха многобройни пътни инциденти в Германия с няколко загинали и ранени.

Пътниците на високоскоростен влак бяха евакуирани през нощта близо до Лудвигщад в Горна Франкония, Южна Германия, след като дърво, огънато под тежестта на снега, повреди електропровод и влакът остана без захранване и отопление. Червеният кръст в провинция Бавария се погрижи за пътниците и ги настани в град Кронах до сутринта.

Милиони британци също трябваше да преодолеят днес падналия сняг, за да отидат на работа, предаде Франс прес. Снегът в по-голямата част на Англия и Уелс, включително в Лондон, предизвика хаос в транспорта. Двама души загинаха при пътни инциденти.
Снежна мъгла падна сутринта в британската столица, а температурите бяха около нулата.

Закъсняха или бяха отменени полети на летището в лондонското Сити. Хийтроу обаче работеше нормално, а Гетуик съобщи, че е само леко засегнато.
Летищата в Лутън и Станстед, близо до Лондон и Саутхемптън в  югозападната част на страната, също бяха засегнати. Нарушен е железопътният транспорт, като вместо влакове, в югоизточната част на страната се движат автобуси.

Заради обилния сняг в Шотландия имаше закъснели влакове нарушено и стотици училища бяха затворени.
В Северна Шотландия температурите паднаха до минус 15 градуса по Целзий през изминалата нощ.

В Централна Франция бяха регистрирани няколко рекорда с ниски температури. В град Орлеан е регистрирана температура от минус 15,3 градуса, каквато за последен път е била достигната през 1946 г. Движението на трамваите и автобусите бе силно затруднено, а целият район бе засегнат от прекъсвания на електроподаването. В Мут, Източна Франция близо до границата с Швейцария, през нощта температурата е паднала до минус 22 градуса, което е рекорд от 1971 г. насам.

В Полша обилни снеговалежи възпрепятстваха пътния, железопътния и въздушния транспорт. Във Варшава от понеделник са се натрупали 30 см сняг и тежкотоварните моторни превозни средства близо до столицата останаха блокирани в продължение на 20 часа. В повечето летища на страната има смущения в самолетните полети. Очаква се на североизток температурите да спаднат до минус 20 градуса.

В Чехия обилните снеговалежи предизвикаха проблеми в транспорта и прекъсвания на електроподаването. При пътни катастрофи са загинали четирима души, а 80 са ранени.

Италия също е засегната от студената вълна в северните и планинските райони с температури от минус 10 градуса в Аоста и минус 4 градуса в Болцано. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Сняг блокира Западна Европа, анулират полети | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди