изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 23:37 EEST
Скандалите с Илиева ”отнеха” поста на баща й    
Новини   Бащата на бившата шефка на фонд "Земеделие" Калина Илиева - Иван Илиев, който е началник на столичната пожарна, напуска поста си. Иван Илиев не е уволнен, не е подавал и оставка, а е поискал да бъде пенсиониран. В момента той е в отпуск до Нова година и е подал рапорт за пенсиониране след изтичане на отпуската, съобщиха източници от МВР, предаде "Фокус".


Пред БТА по телефона Илиев отказа да говори за това дали е подал оставка. Потвърди само, че е в отпуск. Още вчера обаче Илиев е заявил желанието си да напусне системата на МВР и да се пенсионира.

Според колеги на Илиев причина за напускане на поста му са скандалите, които се заформиха около дъщеря му, първо свързани с бременността й, а след това и с фалшивата й диплома за магистър от Висшето училище по икономика и техника в Берлин.

Илиев отговаря на всички условия да бъде пенсиониран, съобщиха от МВР. От пресцентъра обаче заявиха, че нямат официална информация по случая, тъй като става дума за „лични неща”. Началникът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и спасяване” главен комисар Николай Николов каза, че до него подобна информация не е стигала, „което не означава, че не е вярно”.

Вчера беше окончателно потвърдено, че дипломата на Калина Илиева от Германия е фалшива. По случая се заемат две прокуратури - в България и в Германия.
От Висшето училище по икономика и техника в Берлин са подали иск срещу Илиева по подозрение в подправяне на документи. Със случая сега се занимава прокуратурата в германската столица. В продължение на една седмица ще се проверяват основанията за започване на разследване. Това ще се реши след като се установи къде е извършено престъплението в Германия или в България.
Софийската районна прокуратура също се зае по случая и вече е поискала техническа експертиза за дипломата й.

По-рано днес в сутрешния блок на "Нова телевизия" премиерът Бойко Борисов заяви, че Калина Илиева е "заблудила всички по един брилянтен начин". "И аз като всички се чувствам измамен в случая, разбира се, аз имам и своята вина, но имаше всички данни да направи една добра кариера", каза премиерът.  Той дори посочи, че Илиева го е лъгала,  че има тумор и той с притеснение е мислел за нея.

Бившата шефка на фонд "Земеделие" Калина Илиева е лъгала всички наред за дипломата си от Берлин и бременността си, единствено не излъгала, че говори два западни езика,  заяви и министърът на земеделието  Мирослав Найденов преди заседанието на Министерския съвет. Той посочи, че се притеснява от отзвука в Европа за фалшивата диплома на Илиева.

В целия казус обаче се появи още един въпрос - въобще имала ли е Калина Илиева диплома, макар и фалшива, когато е била назначена във Фонд "Земеделие". БНТ научи от просветното министерство, че на 1 януари 2008 г., когато Илиева е била назначена за младши експерт във Фонда не е имала нито диплома, нито служебна бележка, че документът се легализира. От фонд "Земеделие" обаче отрекоха това и заявиха, че са назначили Калина с фалшивата й немска диплома. Удостоверението от просветното министерство, че немската й диплома е автентична, Калина Илиева обаче е получила на 11 септември 2008 г. Явно след като е постъпила на работа във фонда само с художествена гимназия, за да израсне в кариерата, Калина е започнала да си търси диплома.

Фалшивата й диплома е със специалност "Икономическа комуникация", която в никакъв случай, според експертите, не подготвя ръководни кадри. http://dnes.dir.bg

ОЩЕ ЗА ИЗМАМНИЦАТА КАЛИНА ИЛИЕВА

 


Сходни връзки

Скандалите с Илиева ”отнеха” поста на баща й | 7 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Скандалите с Илиева ”отнеха” поста на баща й
Автор: Anonymous да 2010-12-02 @ 09:58 EET
Това,че е лъгала за дипломата си,а може би и за други неща-лошо няма,но едно не мога да разбера защо е лъгала за бременността си.Какво лошо или срамно има една хубава и млада жена да има бебе,дори и неомъжена?
Скандалите с Илиева ”отнеха” поста на баща й
Автор: Anonymous да 2010-12-02 @ 10:12 EET
Защото не може да се сети от кого е бебето
Скандалите с Илиева ”отнеха” поста на баща й
Автор: Anonymous да 2010-12-02 @ 11:37 EET
"но имаше всички данни да направи една добра кариера"-това май го чухме и за един друг провал преди време и голяма излагация с друга дама-не беше ли така,г-н премиер?
Скандалите с Илиева ”отнеха” поста на баща й
Автор: Anonymous да 2010-12-02 @ 11:50 EET

нещо не ми се връзва цялата тая история!

твърде наивно и глупаво ....и нереално ...

има нещо гнило ......в ДФЗ

Скандалите с Илиева ”отнеха” поста на баща й
Автор: Anonymous да 2010-12-02 @ 15:01 EET

Всички разбрахме за дипломата й, за родителите й, за болестите й... Това за което аз не чувам да се говори е, какви са нецелесъобразните действия по служба, които Момата е извършила по време на управлението си.

Защото аз тука виждам една некъдърност при тестване и подбор на кадри. И не мога да разбера кой подклажда огромния медиен шум около липсата на ценз. Да, ценз може и да няма, но все пак заради нещо са я взели на тази отговорна длъжност. А това нещо не може да е само владеенето на чужди езици. :-( 

Скандалите с Илиева ”отнеха” поста на баща й
Автор: Anonymous да 2010-12-02 @ 16:42 EET
Ами Тя от Нещото роди.
Скандалите с Илиева ”отнеха” поста на баща й
Автор: Anonymous да 2010-12-02 @ 21:27 EET
поредната некадърница в управлението-кой е следвашият

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди