изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:33 EEST
ИСТОРИЧЕСКИЯТ МУЗЕЙ - ПАРТНЬОР ПО ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОЕКТ    
ОбществоВ началото на месец септември стартира проектът "ТРАНС-ТУР-НЕТ: Създаване и маркетинг на пилотни трансгранични туристически продукти в Добруджа". Неговата цел е да развие различни форми на туризъм в Северна и Южна Добруджа, като идентифицира и привлече вниманието към най-атрактивните обекти в региона. 


Регионалният исторически музей в Добрич сътрудничи по този проект на Висше училище Международен колеж и е единственият партньор от българска страна, като в проекта участват и трима румънски партньори от Констанца. Участието на музея е продиктувано от необходимостта да бъдат популяризирани историческото наследство, природното богатство и общата културна идентичност на Добруджа, подчертаха от РИМ.
Дейностите са разделени на три основни етапа. Те включват подробно изследване и избор на 50-те най-интересни забележителности в Добруджа, анализ на състоянието им и разработването на пет туристически маршрута, включващи най-атрактивните обекти от двете страни на Дунава.
По първия етап на проекта музеят организира и проведе две информационни срещи в градовете Добрич и Силистра. Целта на тези срещи бе да запознае общините, туроператорите, фирми и обекти на подкрепящия туризма бизнес, еко организации, занаятчийски камари, сдружения и др. със същността на проекта. На срещите са коментирани дейностите по проекта, сроковете за тяхното изпълнение, възможните форми за сътрудничество и начините за подпомагане на икономическото и устойчивото развитие на региона.
Проектът се финансира по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013, която е съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Дейностите продължават до март 2012, като Регионален исторически музей - Добрич, ще вземе активно участие в организирането на кръгли маси, семинари, избор на експерти и разработване на туристически маршрути.
 


Сходни връзки

ИСТОРИЧЕСКИЯТ МУЗЕЙ - ПАРТНЬОР ПО ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОЕКТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди