изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:03 EEST
ДОБРУДЖАНСКИЯТ ТЕХНОЛОГИЧЕН ПРОЕКТ СЪЗДАВА ОБУЧИТЕЛЕН ЦЕНТЪР    
ОбразованиеВ края на ноември изтече срокът за подаване на заявления за подпомагане по мярка 111 "Професионално обучение, информационни дейности и разпространение на научни знания" от "Програма за развитие на селските райони 2007-2013 г." Схемата за безвъзмездна финансова помощ се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз, чрез Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.


Добруджанският технологичен колеж в Добрич подаде проект, в който са включени пет краткосрочни 30-часови курса за обучение в областта на растениевъдството с тематика, която е свързана с нови техники, технологии и иновационни практики, съобщиха от учебното заведение. Темите са "Приложение на технологията GPS в растениевъдството", "Нови машини, технологии и иновативни практики в земеделието", "Напояване на земеделски земи и устойчиво управление на природните ресурси", "Приложение на възобновяеми енергийни източници в земеделието" и "Сушене и съхранение на земеделска продукция". Могат да участват физически лица, които следва да отговарят на определени изисквания, съобщиха още от ДТК. Резултатите от конкурса за проектите ще са известни през месец май догодина. С реализацията на този проект в Добруджанския технологичен колеж ще се създаде обучителен център, какъвто все още няма в Североизточна България.
 


Сходни връзки

ДОБРУДЖАНСКИЯТ ТЕХНОЛОГИЧЕН ПРОЕКТ СЪЗДАВА ОБУЧИТЕЛЕН ЦЕНТЪР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди