изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:50 EEST
Подслушвали Найденов 6 месеца по сигнал на Илиева    
НовиниЗемеделският министър Мирослав Найденов е бил подслушван повече от 6 месеца по сигнал срещу него, подаден от бившата шефка на фонд "Земеделие", чиято диплома се оказа фалшива. Всички негови разговори са записвани със СРС от агенти на ДАНС, съобщи в. "24 часа", като се позова на неофициална информация. Тя твърдяла, че министърът й оказва натиск да пуска определени проекти по програмата за развитие на селските райони. Дори ходела на срещи с него със скрити записващи устройства.

Подслушването е започнало в началото на пролетта. Досега обаче не били открити доказателства за твърденията на Илиева. От ДАНС са отказали да коментират, тъй като става дума за класифицирана информация.
"Не се учудвам, започват да ми се изясняват много неща", коментирал  Найденов пред изданието.

По-късно той уточни, че не е бил уведомяван, че е следен.
"Нямам как да знам дали Калина Илиева ме е подслушвала. Аз не знам дали това е истина. Не съм уведомяван за такова нещо, не съм викан и не ми е поставен въпроса. Не знам какво тя е казвала за мен, но нямам притеснения за своите действия", поясни министърът пред bTV, като уточни, че не е разговарял с премиера за това.

"Не съм имал конфликт с Калина Илиева, но постоянно имах една много голяма забележка към нея - затова, че не допускаше контакт с хората, които са кандидатствали към ДФ "Земеделие", добави Найденов.
Той добави, че многократно е предупреждавал Илиева да бъдат по-отворени към хората, цитира го БГНЕС.

Сигналът срещу земеделския министър е в един от 400-те имейла, които Калина Илиева е пратила и до европейската служба за борба с измамите - ОЛАФ, за които вчера съобщи именно Найденов. Писмата са писани срещу крупни български месо- и млекопреработватели, зърнопроизводители, животновъди и депутати. След тях са спрени стотици проекти за близо 200 млн. евро. За много от тях фермерите вече водят дела срещу фонд "Земеделие". Възможно е, ако ги спечелят, да се наложи да им се плаща с пари от националния бюджет, защото срокът за усвояване на евросредствата може да изтече.

Илиева неправомерно е изплатила 4.5 милиона лева за “Пазара на производителите“ в Кърджали, съобщи междувременно депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева, цитирана от БНР. Илиева е разрешила превеждането на парите, след като е заблудила земеделското министерство, че проектът е по програма САПАРД. Проверка обаче е открила сериозни нарушения при изграждане на тържището, които не позволяват то да се финансира от европейската програма.
Междувременно кметът на Кърджали Хасан Азис съобщи, че е получил положителното становище на Агенция “САПАРД“ за изграждане на базар за промишлени стоки в района на зеленчуковото тържище.

В същото време вестник "168 часа" съобщи, че прокуратурата на Берлин готви издаването на европейска заповед на арест  на бившата шефка на фонда. Вероятно за нея ще бъде искана и мярка за неотклонение, за да не се укрие зад граница.

Калина Илиева беше отстранена от поста си, след като се разбра, че е прикривала бременността си. Премиерът Бойко Борисов разказа, че го е лъгала, че има тумор. Мирослав Найденов пък добави, че пред него е твърдяла, че отива в Германия да се оперира от тежка миома, а след няколко дни е родила.
По-късно стана ясно, че дипломата на Илиева от Германия е фалшива и с нея се зае прокуратурата и у нас, и в Германия. http://dnes.dir.bg

Скандалите с Илиева ”отнеха” поста на баща й

400 писма срещу българи пуснала “менте” Калина

ГОЛЕМИ КАДРИ: Германия: Калина Илиева има фалшива диплома

Калина Илиева била проститутка в ЮАР?

Европейският съюз е.... между краката ни: Екс шефката на фонд "Земеделие" любима на бос от ОЛАФ?

Сапунката с Калинка – леке за ГЕРБ

БСП поиска лично от министър Мирослав Найденов оставката на изпълнителния директор на ДФ „Земеделие” Калина Илиева

 


Сходни връзки

Подслушвали Найденов 6 месеца по сигнал на Илиева | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Подслушвали Найденов 6 месеца по сигнал на Илиева
Автор: Anonymous да 2010-12-03 @ 14:59 EET
Ах! Советская изненада! :-)))))))))))))))
Подслушвали Найденов 6 месеца по сигнал на Илиева
Автор: Anonymous да 2010-12-03 @ 16:39 EET
Бойко ,Бойко пак заложи на куц кон май?Как може на такива отговорни  постове да се слагат такива безотговорни хора?Не стига ,че дипломата и фалшива ,ами ходи и със записващи устройстава да подлива вода на другите и да се занимава със всичко друго ,но не и със работатата за която е назначена.Затвор за такива нагли и нахални хора в нашето общество.Няма иначе оправия.
Подслушвали Найденов 6 месеца по сигнал на Илиева
Автор: Anonymous да 2010-12-03 @ 16:52 EET

 Знаем,че легализираната "диплома" на К.Илиева е подписана от  министър Д.Вълчев от НДСВ,а   е  назначена  на  работа от червения Тадъръков по време на тройната коалиция,когато министерството на земеделието беше управлявано от ДПС.Въпросът е  дали госпожицата  е работила   под  нечие  давление  /ДПС,БСП/  против министър Найденов ,респективно против ГЕРБ  или  след  назначението и от ГЕРБ на тази висока позиция  се е повредила  психически.За  мен  тя  е  една  от  спящите  клетки  на  тройната  коалиция  и  такива,като  нея   има  много  в  министерства ,агенции и т.н., които  работят  против  правителството  и  това  ще  се  засилва  все  повече, тъй  като  предстоят  избори. Да  му  мислят  управляващите,след  като  не  изчистиха  политическите  назначения  на  тройната  коалиция,които  чрез  формулата 8:5:3  раздуха  щата  във  всички  министерства,областни управи ит.н. и т.н.  и  всички  разходи  за  заплати  и  осигуровки  естествено  са  на  наш  гръб.

Подслушвали Найденов 6 месеца по сигнал на Илиева
Автор: Anonymous да 2010-12-04 @ 16:32 EET

Мдаааа.... Тя и такива като нея са скрити бомби в пазухата на ГЕРБ. Внедрено лице, шпион. А всъщност има ли право да работи шпион, след като няма диплома за магистър-шпион от съответно висше училище? А?

:-)))))))))))))

Подслушвали Найденов 6 месеца по сигнал на Илиева
Автор: Anonymous да 2010-12-04 @ 20:20 EET
Правилно го подслушват тоя мазник.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди