изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:43 EEST
ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ СЕ ИЗЯВИХА В КОНЦЕРТ "НИЕ МОЖЕМ"    
ОбществоПредставители на организациите на хора с увреждания представиха своя талант в концерт "Ние можем" на сцената на общинския младежки център "Захари Стоянов".


Проявата бе организирана за пети пореден път от клуб "Женски свят" към Демократичния съюз на жените с председател Дарина Господинова и бе посветена на днешния Международен ден на хората с увреждания. Гост на концерта бе зам.-кметът Камелия Койчева, която приветства участниците. Прочетени бяха поздравителни адреси от народния представител Петър Димитров и от Националната асоциация на сляпо-глухите в България.
Концертът започна с три мили изпълнения на деца. 4-годишната Симона Славчева се представи с най-българското стихотворение - "Аз съм българче" на Иван Вазов. Прозвучаха и две от незабравимите песни на Емил Димитров - "Моя страна" и "Ако си дал", изпълнени от петокласниците Момчил Кондов и Николай Марков. В продължение на повече от два часа представителите на организациите с увреждания изпълниха народни и стари градски песни, стихове за България и лично творчество. И за пореден път показаха, че въпреки трудностите, въпреки финансовата криза,  имат кураж и воля да се справят с несгодите. Че талантът няма граници, че няма прегради пред желанието и възможностите за изява.
Празникът стана факт благодарение на председателя на клуб "Женски свят" Дарина Господинова, която за пета поредна година не пожали усилия и доброта и организира концерта. Специална благодарност бе изказана и на Мария Паскалева и Василка Проданова - членове на Управителния съвет на клуба, както и на Здравко Тошев - преподавател в СОУ "П. Р. Славейков". НДТ
 


Сходни връзки

ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ СЕ ИЗЯВИХА В КОНЦЕРТ "НИЕ МОЖЕМ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди